Home » Cultură » Seria de şase spectacole multimedia „Neverland”, despre tinerii Peter Pan se lansează marţi

Seria de şase spectacole multimedia „Neverland”, despre tinerii Peter Pan se lansează marţi

Seria de şase spectacole multimedia „Neverland”, despre tinerii Peter Pan se lansează marţi
Publicat: 15.10.2018
Actriţa Ioana Flora este protagonista spectacolului multimedia "Neverland", propus în premieră, marţi, de regizoarea Iulia Rugină, la Apollo 111 Teatrul din Bucureşti, ca un film jucat pe scenă, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.
Spectacolul „Neverland”, în regia Iuliei Rugină, este un one woman show cu actriţa Ioana Flora şi foloseşte diverse mijloace de expresie: text, dans, proiecţie video, muzică live, scrie Mediafax.
 
Evenimentul urmăreşte viaţa unei femei de la 16 la 42 de ani, prin prezentarea unor momente distincte din evoluţia ei, pe tot parcursul celor 26 de ani, între 1992 şi 2018. „E o privire pe furiş în intimitatea unei femei, ce îi scoate la iveală traseul emoţional pe parcursul vieţii, vulnerabilitatea, fricile, iubirile, raportarea la locul din care provine şi o dorinţă de evadare, cronicizată în timp”, arată realizatorii.
 
Gazdele spectacolului spun că evenimentul „pune lupa pe unul dintre cele mai discutate fenomene antropologice la nivel mondial, aşa numita generaţie Peter Pan. Deşi mai puţin resimţit în societatea românească, oarecum tradiţionalistă, generaţia Peter Pan se referă la acea categorie de vârstă care, potrivit studiilor recente, refuză să îşi asume normele sociale ce caracterizează de multe ori viaţa adultă în societăţile dezvoltate economic, ajungând la vârste de 30-40 de ani fără să fi bifat realizări precum căsătoria, un job stabil, copii, o casă sau posesiuni materiale importante. Extrem de ancorat în realitatea socială a României prezente, spectacolul propune şi o dezbatere antropologică privind rolul femeii în societatea românească postcomunistă”, se arată în comunicat.
 
Iulia Rugină este regizor de film („Breaking News”, „Alt love Building”, „Să mori din dragoste rănită”, „Love Building” şi „Captivi de Crăciun”) şi acesta e primul spectacol de teatru pe care îl montează.
 
Ioana Flora este o actriţă cunoscută pentru rolurile din filmele „Marfa şi banii”, „Pescuit Sportiv”, „Periferic”, „Domestic” şi „Acasă la tata”, dar şi din teatru.
 
Cele două au mai lucrat împreună şi pentru cel mai recent lungmetraj semnat de Iulia Rugină, „Breaking News” (2017).
 
După premiera de pe 16 octombrie, spectacolul „Neverland” va putea fi vizionat la Apollo 111 Teatrul, pe 18 şi 19 octombrie şi pe 9, 10 şi 13 noiembrie.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase