Home » Cultură » „The Sisters Brothers”, o coproducţie românească, marea câştigătoare a galei Lumière 2019

„The Sisters Brothers”, o coproducţie românească, marea câştigătoare a galei Lumière 2019

„The Sisters Brothers”, o coproducţie românească, marea câştigătoare a galei Lumière 2019
Publicat: 05.02.2019
Coproducţia românească "The Sisters Brothers", de Jacques Audiard, a obţinut trei trofee la ediţia de anul acesta a galei Lumière - echivalentul francez al Globurilor de Aur - printre care pentru cel mai bun film, conform The Hollywood Reporter.
„The Sisters Brothers” este un film turnat parţial în România şi coprodus de Cristian Mungiu. Acesta a mai primit premii Lumière pentru cel mai bun regizor şi cea mai bună imagine (Benoit Debie). Debutul în limba engleză al regizorului filmului, francezul Jacques Audiard, un western comic noir în care joacă Jake Gyllenhaal şi Joaquin Phoenix, a fost premiat anul trecut, printre altele, cu Leul de Argint pentru regie la Festivalul de la Veneţia, scrie Mediafax.
 
La cea de-a 24-a gală Lumière, care a avut loc luni seară, la Paris, Premiul pentru cel mai bun film străin a fost acordat producţiei Netflix „Girl”, de regizorul belgian Lukas Dhont.
 
Alex Lutz a primit trofeul pentru cel mai bun actor, pentru rolul din „Guy”, povestea unui star pop îmbătrânit care îşi analizează zilele de glorie. Filmul, scris şi regizat de Lutz, a mai primit premiul Lumière pentru cea mai bună muzică, creată de Vincent Blanchard şi Romain Greffe.
 
Elodie Bouchez a primit premiul pentru cea mai bună actriţă pentru rolul din „In Safe Hands”.
 
De asemenea, Xavier Legrand a primit premiul pentru debut în lungmetraj, pentru filmul „Custody”, o dramă despre divorţ care i-a adus în Veneţia anul trecut şui un Leu de Argint.
 
Trofeul pentru cel mai bun scenariu l-au primit Pierre Salvadori, Benoît Graffin şi Benjamin Charbit, pentru „The Trouble With You”, trofeul pentru cel mai bun documentar, „Samouni Road”, de Stefano Savona, iar „Dilili in Paris”, de Michel Ocelot, a fost desemnată cea mai bună animaţie.
 
Premiile Lumière sunt acordate conform voturilor jurnaliştilor internaţionali din Paris şi sunt văzute ca fiind echivalentul francez al trofeelor Globul de Aur.
 
Totodată, ceremonia de decernare a trofeelor Lumière aduce începutul „sezonului” de premii pentru cinema în Franţa, care se va termina cu gala César, care va avea loc anul acesta pe 22 februarie.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase