Home » Cultură » Festivalul Internaţional de Teatru de Stradă Bucureşti B-FIT începe pe 12 iulie

Festivalul Internaţional de Teatru de Stradă Bucureşti B-FIT începe pe 12 iulie

Festivalul Internaţional de Teatru de Stradă Bucureşti B-FIT începe pe 12 iulie
Publicat: 07.07.2019
Ediţia cu numărul 11 a Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă Bucureşti – B-FIT in the Street! are loc în perioada 12-14 iulie şi aduce în Capitală peste 60 de reprezentaţii cu mai mult de 200 de artişti din opt ţări, arată un comunicat remis MEDIAFAX.

În programul Festivalului se regăsesc spectacole premiate, companii de teatru de stradă aflate pentru prima dată la Bucureşti şi reprezentaţii în premieră de free-running. Festivalul Internaţional de Teatru de Stradă Bucureşti aduce, în cele trei zile de festival, zeci de reprezentaţii de teatru de stradă în mai multe zone din centrul Bucureştiului: Piaţa Universităţii, Piaţa „George Enescu”, Piaţa Revoluţiei, Piaţeta Teatrului Odeon, Calea Victoriei şi Centrul Istoric – Piaţa „Sfântul Anton”, Piaţa Roma, strada Franceză, strada Lipscani, strada Gabroveni.

Peste 200 de artişti din Franţa, România, Italia, Olanda, Marea Britanie, Spania, Germania şi Belgia prezintă în cadrul celei de-a unsprezecea ediţii spectacole de acrobaţie şi jonglerie, spectacole pe catalige, dans contemporan, performance stradal şi o spectaculoasă paradă, care va avea loc sâmbătă, 13 iulie, pe Calea Victoriei, de la Piaţa „George Enescu” până la Piaţa Universităţii.

O noutate este spectacolul ”Zéro Degré” din Franţa, care aduce pentru prima dată în agenda festivalului de la Bucureşti o reprezentaţie de freerunning. Derivat din mişcarea acrobatică „parkour”, tehnica free-running este arta deplasării fluide în mediul urban, în care acoperişurile, balcoanele şi alte limitări aparente devin parte din traseu. Numiţi „geniile aerului”, free-runner-ii din spectacolul ”Zéro Degré” vor face publicul să ridice privirea şi să descopere oraşul la înălţime ,spun organizatorii. Artiştii francezi vor alerga, urca şi sări pe o distanţă de jumătate de kilometru pe Calea Victoriei, urmărind un traseu gândit în funcţie de particularităţile arhitecturii locale. Spectacolul este prezentat cu sprijinul Sezonului România – Franţa. Programul complet al manifestărilor B-FIT este publicat pe portalul www.fitsb.ro.

În deschiderea festivalului, vineri, 12 iulie, de la ora 19.00, 11 trupe internaţionale de teatru de stradă vor anima străzile şi pieţele Capitalei. Piaţa Universităţii va fi zona centrală a zilei de deschidere cu un program de spectacole care vor ţine pe tot parcursul serii, de la defilări pe catalige şi spectacole de acrobaţie, la reprezentaţii ale stegarilor şi ale muzicanţilor toboşari şi cimpoieri.

Piaţa Revoluţiei va găzdui un spectacol premiat de acrobaţie aeriană din Germania – Magnolia, iar Calea Victoriei va deveni scena artiştilor de freerunning de la Zéro Degré.

Centrul Istoric – strada Franceză, strada Lipscani, strada Gabroveni, Piaţa Roma, Piaţa „Sfântul Anton” – va găzdui spectacole de acrobaţie, jonglerie pe biciclete şi catalige, stegari şi mici concerte stradale.

Programate în weekendul 12-14 iulie, spectacolele încep de la ora 18.00 (excepţie făcând prima zi de festival, vineri, 12 iulie, când spectacolele încep de la ora 19.00) şi se desfăşoară concomitent în mai multe zone din Bucureşti, până la ora 23.00.

Intrarea este liberă. Evenimentul face parte din programul Sezonul România – Franţa şi este un proiect al Primăriei Capitalei prin ARCUB.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase