Home » Cultură » Harrison Ford, la primul rol regulat într-un serial, despre un controversat scriitor

Harrison Ford, la primul rol regulat într-un serial, despre un controversat scriitor

Harrison Ford, la primul rol regulat într-un serial, despre un controversat scriitor
Publicat: 25.11.2019
Actorul Harrison Ford va avea primul său rol regulat într-un serial TV, o adaptare a seriei documentare "The Staircase", care a prezentat procesul romancierului american Michael Peterson, condamnat pentru că şi-a ucis soţia în 2001.

Peterson a susţinut că soţia sa a murit după ce a căzut pe scările din locuinţă, dar poliţia a suspectat că acesta a ucis-o şi a înscenat accidentul.

Ford va fi şi producător executiv al acestui serial, care va fi produs de Annapurna Television.

Serialul documentar a fost lansat în 2004, iar creatorul acestuia l-a actualizat cu noi informaţii mulţi ani mai târziu. Noua producţie de 13 episoade a fost lansată pe Netflix anul trecut.

Harrison Ford a mai apărut în seriale TV, precum „The Virginian”, „The F.B.I.” şi „Gunsmoke”, dar nu a avut roluri regulate.

Cunoscut pentru rolurile din seriile „Indiana Jones” şi „Războiul Stelelor”, Harrison Ford, în vârstă de 77 de ani, a declarat în trecut că preferă ca publicul să-şi amintească de el pentru roluri precum cele din „Martorul” – care i-a adus singura nominalizare la premiul Oscar pentru rol principal – şi „The Mosquito Coast”, cu Helen Mirren şi River Phoenix, două filme de Peter Weir. Ford a mai jucat în filme precum „Sabrina”, în regia celebrului Sydney Pollack, şi „Imigranţii/ Crossing Over”, în regia lui Wayne Kramer.

Născut în 1943, Michael Peterson a fost condamnat în 2003 pentru uciderea celei de-a doua soţii, Kathleen Peterson, pe 9 decembrie 2001. După opt ani, Peterson a avut parte de un nou proces, după ce s-au constatat erori de procedură. Noul proces trebuia să înceapă în mai 2017. În februarie 2017, Peterson a fost eliberat. „The Staircase” debutează cu momentul în care a fost arestat şi se încheie cu procedura judiciară din 2017 în urma căreia a fost eliberat.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase