Home » Cultură » Top 10 presupuse locații ale Grădinii Raiului

Top 10 presupuse locații ale Grădinii Raiului

Publicat: 15.11.2020

O interpretare literară a Bibliei i-a determinat pe mulți aventurieri să caute locul Grădinii Raiului pe Pământ.

Mitul biblic al creației plasează originea omului în Grădina Raiului, iar de-a lungul timpului, exploratori dar și persoane mânate de credință și-au propus să identifice locația fizică a acesteia pe Pământ. Biblia și alte texte religioase asemănătoare oferă o serie de posibile indicii pe care aventurierii au încercat să le urmărească. De-a lungul timpului, au fost propuse mai multe posibile locații ale Edenului, Listverse a realizat o listă cu cele mai importante zece.

10. Ohio

Majoritatea celor aflați în căutarea Edenului și-au concentrat atenția în Orientul Mijlociu, unde are loc cea mai mare parte a narațiunii Bibliei. Dar unii au privit mai departe, mai exact spre Ohio. Dacă mergeți la Serpent Mound State Memorial din Ohio, veți găsi o efigie preistorică a unui șarpe care are peste 1300 de picioare în lungime și 3 picioare înălțime. Privit din aer, șarpele ondulat arată ca și cum ar încerca să înghită un ou sau un fruct.

Reverendul Edmund Landon West a fost primul care a făcut publică această idee. „Există încă de văzut pe suprafața Pământului și în apropierea biroului poștal Lovetts, din comitatul Adams, Ohio,  imaginea unui șarpe mare, care oferă o mărturie minunat de clară și fidelă a faptelor date de Moise”.

9. Vârful lui Adam

Timp de secole s-a crezut că Edenul mai există cu siguranță pe Pământ. Pentru a fi încă intact, ar trebui să fie pe vârful unui munte, altfel potopul lui Noe l-ar fi distrus. Din fericire, Sri Lanka oferă un astfel de loc.

Pe vârful unui munte cunoscut sub numele de Vârful lui Adam se află o formațiune stâncoasă numită Sri Pada, care înseamnă într-o traducere aproximativă „amprentă sacră”. Pentru unii, stânca cu o depresiune care seamănă cu o amprentă este dovada existenței lui Buddha sau a zeului hindus Shiva sau a maimuței Hanuman. Cu toate acestea, pentru musulmani și creștini amprenta este cea a lui Adam și marchează locul în care acesta a părăsit Paradisul.

8. Ierusalim

În mintea multor creștini există o legătură între Adam și Iisus. Adam a fost primul om și cel care a transmis tuturor oamenilor ulteriori păcatul originar, în timp ce Iisus este cel care a murit pentru toate păcatele. Cu toate acestea, pentru un arheolog această legătură dezvăluie locația Edenului.

Dr. Jodi Magness a căutat sub Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, locul unde se spune că Iisus a fost răstignit și îngropat și unde, de asemenea, se află și un altar pentru Adam. Conform teoriei doctorului Magness, sângele vărsat de Iisus în timpul morții sale a căzut pe mormântul lui Adam și l-a curățat de păcatele sale.

7. Irak

Irakul a fost mult timp un loc favorit pentru cei care căutau Edenul și asta deoarece acest stat ocupă regiunea cunoscută odinioară sub numele de Mesopotamia. Cele două fluvii, Tigru și Eufrat, au fost adesea propuse ca două dintre cele patru râuri care curgeau din Eden. Faptul că Irakul este plin de ruine arheologice vaste și antice i-a convins pe mulți că omenirea trebuie să-și fi construit primele orașe de după izgonire.

George Smith a uimit Marea Britanie când a dezvăluit descoperirea unui sigiliu cilindric despre care a susținut că dovedea că Irakul este locul Edenului. Aparent, suprafața cilindrului a imprimat o imagine, iar aceasta arăta un bărbat și o femeie lângă un copac, ambii căutând fructe. Și în spatele lor era un șarpe. Cilindrul datează din secolul XXII înaintea erei noastre, acum se crede că prezintă o scenă de banchet.

6. Marte

William Francis Brinsley Le Poer Trench, al VIII-lea conte de Clancarty, a fost un aventurier britanic și susținător al teoriei OZN-urilor. El a căutat canalele Edenului, descrise în Biblie, pe Pământ, dar nu a găsit niciunul care să corespundă textelor antice. Așa că a privit în sus și și-a dat seama că există un loc renumit pentru canalele sale: Marte.

În teoria lui Trench, Adam și Eva au fost creați de extratereștrii de pe Marte ca experiment, descendenții lor au continuat să locuiască acolo până când s-a topit calota glaciară nordică a lui Marte și au trebuit să fugă sub conducerea lui Noe. Faptul că „canalele” de pe Marte nu au existat niciodată în afara imaginației nu pare să fi afectat acest scenariu.

5. Insula Praslin

Exploratorii și forțele militare ale Marii Britanii și-au luat viziunea asupra lumii cu ei și au interpretat ceea ce au descoperit în mod propriu. Când generalul Charles Gordon a vizitat Seychelles în 1881, a descoperit un paradis luxuriant și a ajuns la concluzia că acela trebuia să fie Edenul.

În afară de locație, Gordon era convins că Seychelles era locul Edenului din cauza unei nuci neobișnuite care crește doar acolo. Coco de Mer este cea mai mare sămânță din lume și a fost apreciat oriunde a ajuns.

4. Bedford

Una dintre cele mai precise locații date Paradisului se află în Regatul Unit, mai exact în Bedford, un oraș din Anglia, pe strada Albany Road, numărul 12. În prezent, locul nu aduce aminte de Eden, dar în 1919, un profet pe nume Mabel Barltrop a format o comunitate de femei creștine și le-a adunat într-o casă din Bedford.

Din fericire pentru grup, s-a descoperit că locuința lor era fostul loc al Grădinii Edenului și că atunci când Isus s-ar întoarce pe Pământ, primul loc pe care îl va vizita va fi Bedford. Grupul s-a pregătit pentru întoarcerea lui Iisus cumpărând o casă pentru el în apropiere și a dezbătut dacă va avea nevoie de un duș în casa sa pământească.

3. Missouri

Biserica lui Iisus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă, cunoscută în mod obișnuit ca Biserica Mormonă, are unele doctrine pe care alte grupuri creștine le găsesc neobișnuite. Multe dintre aceste idei au venit la profetul Joseph Smith în revelații sale. La începutul anilor 1830, el a vizitat comitatul Jackson din Missouri și le-a dezvăluit adepților săi că Grădina Edenului fusese odinioară acolo. „De la Domnul, Iosif a aflat că Adam locuise pe pământul Americii și că Grădina Edenului era situată acolo unde se află acum comitatul Jackson”.

Joseph Smith găsise chiar și două sau trei altare în zonă pe care el credea că au fost construite de primii oameni. Coloniștii mormoni s-au adunat la locul respectiv. Vecinii lor non-mormoni au devenit alarmați și s-au ajuns chiar și la conflicte armate. O serie de bătălii între grupuri, cunoscute sub numele de Războiul Mormon din 1838, i-au pus pe mormoni pe fugă, iar  pe terenul Paradisului nu a mai fost construit niciun templu.

2. Deșertul Taklamakan

Edenul este de obicei ilustrat ca o junglă verde și cei care speră să îl găsească nu își vor începe căutările în deșert. Cu toate acestea, Tse Tsan-tai, creștin și revoluționar chinez, a reușit să identifice Paradisul în mijlocul deșertului Taklamakan.

În cartea „Creația, grădina Edenului și originea chinezilor”, Tse Tsan-tai a încercat să lege unele dintre evenimentele Bibliei de locații din China, inclusiv momentul alungării din Rai. Dacă ar fi putut face acest lucru, atunci ar însemna că creștinismul a fost o parte naturală a istoriei Chinei.

1. Polul Nord

La sfârșitul secolului al XIX-lea, unul dintre locurile unde exploratorii occidentali erau disperați să ajungă era Polul Nord. Având în vedere tehnologia acelor zile și hărțile limitate ale regiunii, a fost o căutare spectaculoasă. Cu toate acestea, pentru cei care au ajuns la pol au existat recompense imense, unii luând în calcul posibilitatea că s-ar putea să găsească Grădina Edenului.

William F. Warren, președinte de multă vreme al Universității din Boston, a scris o carte numită „Paradisul găsit: leagănul rasei umane la Polul Nord”. Nu avea nicio îndoială că Edenul se afla acolo. De asemenea, el a crezut că nordul planetei ar putea fi casa Atlantidei, Avalonului și a unei serii întregi de alte locuri sfinte din mitologiile lumii.

Citește și:

De-a lungul istoriei, oamenii au fost convinşi că iadul poate fi accesat din aceste 5 locuri – FOTO

5 locuri faimoase care nu au existat

MISTERE: Unde s-a aflat Gradina Edenului?

Gradina raiului exista in Irak

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase