Home » Cultură » Zece edituri din România participă la Târgul Internațional de Carte pentru Copii de la Bologna

Zece edituri din România participă la Târgul Internațional de Carte pentru Copii de la Bologna

Zece edituri din România participă la Târgul Internațional de Carte pentru Copii de la Bologna
Credit: Shutterstock
Publicat: 20.03.2022

Zece edituri românești vor participa, în perioada 21-24 martie, la Târgul Internațional de Carte pentru Copii de la Bologna. Aceasta este primul târg internațional de carte la care Ministerul Culturii participă cu stand național, după decembrie 2019.

Potrivit Ministerului Culturii, a 59-a ediție a Târgului Internațional de Carte pentru Copii de la Bologna este organizată anul acesta în perioada 21 – 24 martie. Evenimentul va avea loc în format fizic, acesta fiind primul târg internațional de carte la care Ministerul Culturii participă cu stand național, după decembrie 2019.

„După mai bine de doi ani de pauză, participarea la Târgul Internațional de Carte de la Bologna este încă un pas către întoarcerea la normalitate a sectorului cultural. Voi sprijini, întotdeauna, prezența scriitorilor români la astfel de evenimente, care promovează dialogul între culturi și asigură deschiderea industriei editoriale naționale către piața internațională. Rolul nostru este să asigurăm un cadru propice pentru scriitori, dar și să ne amintim constant că trebuie să ispitim spre lectură atât pe cei mai mici cititori, cât și pe adulți”, a declarat Lucian Romașcanu, ministrul Culturii.

Târgul de la Bologna, cel mai important eveniment de acest gen la nivel mondial

Standul național, în care vor fi prezente peste 10 edituri românești, va beneficia de un concept grafic realizat în colaborare cu Clubul Ilustratorilor Români.

Invitații Ministerului Culturii la Bologna sunt autorii Cristina Andone, Petre Crăciun, Dan Lungu și Radu Răileanu. În cadrul evenimentului, scriitoarea Cristina Andone va purta un dialog cu toți cei interesați despre colecțiile sale „Povești din pădurea muzicală” și „Dar motan”, publicate la editura Nemi, iar Petre Crăciun, autor și editor, își va prezenta antologia „100 de basme și povești. Odaia Fericirii”, precum și alte apariții ale editurii Zorio, potrivit Mediafax.

În cadrul aceluiași târg vor participa Dan Lungu, autorul volumului „Vlogger la 13 ani”, publicat de editura Polirom, și Radu Răileanu, ilustratorul cărții.

Târgul Internațional de Carte de la Bologna este cel mai important eveniment de acest gen la nivel mondial, la care participă edituri de marcă pentru copii și adolescenți, agenți literari, traducători și autori. În cadrul târgului vor avea loc expoziții sau concursuri de ilustrație și se vor acorda premii, din partea organizatorilor, pentru ilustratori, autori, traducători.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase