Home » Cultură » Test de cultură generală. Care țări au dragoni pe drapelul național?

Test de cultură generală. Care țări au dragoni pe drapelul național?

Test de cultură generală. Care țări au dragoni pe drapelul național?
Drapelul Țării Galilor. Foto: Profimedia
Publicat: 23.03.2023

Un dragon este o creatură mitică despre care se crede că scuipă foc și are capacitatea de a zbura. De asemenea, se spune că dragonii sunt puternici și simbolizează puterea. În scuturile și steagurile de luptă, dragonii au fost folosiți de-a lungul istoriei pentru a intimida adversarii. Care țări au dragoni pe drapelul național?

Ce țări au în prezent dragoni pe drapelul național? Este vorba despre Bhutan, Țara Galilor și Malta.

Bhutan

Un dragon este afișat vizibil pe steagul Bhutanului, în mijlocul dungilor portocalii și galbene ale steagului. Dungile portocalii simbolizează cultura spirituală a budismului, în timp ce culoarea galbenă reprezintă tradițiile.

O privire atentă asupra dragonului dezvăluie că acesta este îmbrăcat într-o haină specială numită Kabney. Dragonul este alb pentru a simboliza puritatea acțiunilor și gândurilor cetățenilor din Bhutan, indiferent de rasa lor. Există bijuterii prezente pe dragon care simbolizează bogăția pe care o posedă Bhutanul și securitatea țării.

Dragonul pare să mârâie, ceea ce este un semn că oamenii sunt dispuși să-și apere țara împotriva invadatorilor, conform World Atlas.

Ce alte țări au dragoni pe drapelul național?

Țara Galilor

Steagul Țării Galilor are un dragon roșu care este afișat vizibil peste culorile alb și verde. Din punct de vedere istoric, acesta reprezintă vremurile regelui Henric al VII-lea, care a folosit dragonul ca simbol de luptă în timpul bătăliei de la Bosworth Field.

Se crede că romanii au adus simbolul dragonului cu ei în timpul ocupației lor în Anglia. În plus, dragonul a fost simbolul monarhiei și al altor lideri antici în timpul erei romano-britanice. Simbolul nu a fost folosit la scară largă în Țara Galilor în acea perioadă, deoarece reprezenta autoritatea britanică și a fost folosit în stema și de către armatele coroanei engleze.

Sub regele Henric al V-lea, batalioanele au afișat în mod proeminent dragonul roșu în timpul unor bătălii precum cea de la Agincourt. În timpul invaziei Angliei condusă de Henric Tudor, simbolul a fost expus pe Catedrala Saint Paul, după o paradă a victoriei în toată Țara Galilor. Culorile verde și alb au fost adăugate mai târziu pe măsură ce domnia regelui Henric al V-lea a progresat.

Dragonul de pe drapelul Maltei?

O privire foarte atentă la steagul maltez va dezvălui un dragon neașteptat. Steagul este format din două culori, alb și roșu, cu o cruce mică în colțul din dreapta, sus. În centrul crucii este o reprezentare foarte mică a unui dragon care este biruit de Sfântul Gheorghe.

Deoarece se crede că Sfântul Gheorghe a ucis un dragon, simbolul acesta i-a fost acordat Maltei prin Crucea George pentru vitejie și asistență excelentă față de aliați în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Națiunea insulară a avut un rol vital prin furnizarea de terenuri care au fost folosite de aliați ca baze de operare avansate și spitale pentru soldații aliați răniți.

Sfântul Gheorghe este sărbătorit deoarece a refuzat să-și retragă credințele creștine și a fost omorât de romani. De asemenea, se crede că este patronul insulelor mediteraneene Malta.

Vă recomandăm să citiți și:

Un detaliu ascuns aproape 160 de ani într-un tablou de Cézanne a ieșit abia acum la iveală

Top 10 cele mai controversate decernări de Premii Oscar

Kim Basinger, sex simbolul anilor ’80 care suferă de anxietate

Astronomul care a rescris istoria Universului. A vrut să se facă iniţial preot. Mai târziu, mama sa a avut de suferit din cauza Bisericii

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase