Home » Cultură » Test de cultură generală. Câți struguri conține o sticlă de vin?

Test de cultură generală. Câți struguri conține o sticlă de vin?

Publicat: 19.04.2023

A afla câți struguri conține o sticlă de vin este o chestiune complexă, dar incitantă. Fiecare podgorie și cramă utilizează diverse metode de producere a vinului. În plus, diferite regiuni viticole din întreaga lume respectă standarde de calitate diferite.

Câți struguri conține o sticlă de vin? În general, este nevoie de aproximativ 600-800 de struguri pentru a umple o singură sticlă de vin. Cu toate acestea, numărul total poate varia în funcție de diferiți factori.

Sonoma Wine Garden a colectat informații care oferă estimări pentru numărul de struguri din sticlele de vin și a căutat factorii care afectează acest număr și impactul lor asupra prețului final al vinului.

Câți struguri conține o sticlă de vin?

Institutul Vinului din California afirmă că este nevoie de aproximativ 600-800 de struguri pentru a produce o sticlă de vin. Acest număr înseamnă aproximativ 6-8 ciorchini sau 1 kilogram de struguri.

Potrivit estimărilor Universității Cornell (SUA), este nevoie de aproximativ 7 ciorchini de struguri pentru a produce o sticlă standard de vin. Fiecare ciorchine are în jur de o sută de boabe.

Universitatea Cornell își bazează această medie pe diferite ipoteze, cum ar fi conținutul de apă, dimensiunea medie a viței de vie, temperatura și clima. Cercetătorii au afirmat că boabele sunt mai mari, numărul de struguri folosiți într-o sticlă de vin poate fi mai mic decât media de 700 de struguri per sticlă.

Ce factori influențează numărul de struguri folosiți pentru o sticlă de vin?

Clima și condițiile meteo influențează semnificativ numărul de struguri per sticlă de vin. Strugurii peste care plouă din belșug sunt mai plini. Pe de altă parte, strugurii care au parte de o vară mai caldă și mai prelungită au de obicei mai puțin suc.

Vremea și clima ajută podgoriile să determine cât de repede se maturizează și cresc strugurii. În plus, aceste condiții arată și cât de multă suculență și aromă vor avea strugurii și cât de repede se pot transforma în vin.

Temperatura și lumina soarelui contribuie, de asemenea, la numărul de struguri conținuți într-o sticlă de vin. De exemplu, vița de vie expusă la temperaturi mai calde se coace mai rapid. Din acest motiv, este posibil ca aroma, culoarea și alte caractertistici să nu se dezvolte pe deplin.

Nu în ultimul rând, tipul de sol în care este plantată via afectează randamentul total. De exemplu, Cabernet Sauvignon va crește în soluri bine drenate și sărace din punct de vedere nutritiv. Pe scurt, dacă un Cabernet este cultivat în sol aluvionar în Napa Valley, un climat mai cald va produce un randament mai mare. Pe de altă parte, Cabernet Sauvignon plantat în soluri bogate și argiloase va avea ca rezultat un randament mai mic.

Pe lângă acestea, dacă solul are prea mulți nutrienți, via se va înmulți la începutul anului. Prin urmare, acești struguri nu ar primi suficientă lumină de la soare pentru a crește.

Cum este influențat prețul vinului?

Numărul de struguri produs pe fiecare hectar de vie și calitatea strugurilor influențează prețul unei sticle de vin. O podgorie sau o cramă care produce mai puțini struguri cu producții mai mici va crea vinuri cu conținut alcoolic mai mare și mai multă aromă.

Pe de altă parte, podgoriile sau cramele cu producție mai mare vor produce de obicei vinuri diluate. Astfel, sticlele de vin cu un preț mai nare provin de la crame sau podgorii care produc mai puțini struguri, dar de înaltă calitate.

Vă recomandăm să citiți și:

Țesătura florală care a fost interzisă. „Chintzul este al naibii de bun”

Istoria covorului roșu. Cum a apărut acest simbol al celebrității?

Leacuri și alimente pentru mahmureală. Cum își revin după beție berlinezii sau danezii?

Hedonismul lui Epicur: suntem ființe care urmăresc în permanență obținerea plăcerii

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase