Home » Cultură » Test de cultură generală. Care este cel mai lung pod din lume?

Test de cultură generală. Care este cel mai lung pod din lume?

Test de cultură generală. Care este cel mai lung pod din lume?
Credit foto: MNXANL/CC BY-SA 4.0
Publicat: 01.05.2023

Cel mai lung pod din lume este Marele Pod Danyang-Kunshan din China, parte a căii ferate de mare viteză Beijing-Shanghai. Podul, care a fost deschis în iunie 2011, se întinde pe o distanță de 165 kilometri.

China a construit Marele Pod Danyang-Kunshan în doar patru ani, angajând 10.000 de muncitori, la un cost de aproximativ 8,5 milioane de dolari, potrivit Encyclopaedia Britannica.

Marele Pod traversează orezării joase, parte din Delta fluviului Yangtze, doar câțiva kilometri din pod traversând efectiv apele deschise ale lacului Yangcheng din Suzhou.

Podul are o înălțime medie de aproximativ 31 de metri de la sol.

Cea mai mare parte a lungimii Marelui Pod Danyang-Kunshan urmează râul Yangtze, la o distanță care variază între 8 și 80 de kilometri la sud de acesta. Secțiunea care traversează lacul Yangcheng din Suzhou are o lungime de 9 kilometri și este susținută de 2.000 de piloni, a relatat Engineering Clicks.

Care este al doilea cel mai lung pod din lume?

Al doilea cel mai lung pod din lume este Viaductul Changhua-Kaohsiung din Taiwan, potrivit BBC Science Focus. Acest pod de 157,3 kilometri a fost construit în 2007 pentru a rezista activității seismice în timpul cutremurelor, potrivit Encyclopaedia Britannica.

Un viaduct este un tip specific de pod lung, format de obicei dintr-o serie de arcuri sau coloane. Podul face parte din rețeaua feroviară de mare viteză din Taiwan și se întinde între Zuoying din Kaohsiung și Baguashan din comitatul Chang-hua.

Cel mai lung pod rutier din lume este autostrada Bang Na din Thailanda, lungă de 55 km, construită în anul 2000, potrivit Guinness World Records. Acest pod rutier este o autostradă ridicată cu șase benzi care traversează doar o bucată de apă, râul Bang Pakong.

Cel mai lung pod din lume a fost deschis în iunie 2011

Cel mai lung pod continuu peste apă din lume este Lake Pontchartrain Causeway din sudul statului Louisiana. Autostrada este constă de fapt în două poduri paralele, cel mai lung dintre cele două măsurând aproape 39 km, potrivit Encyclopaedia Britannica.

Podurile sunt susținute de 9.500 de piloni de beton, potrivit Institutului American de Beton.

Celebrul pod din Louisiana s-a confruntat cu un concurent în 2011, când China a susținut că podul său Jiaozhou Bay Bridge este cel mai lung pod care traversează apa. Guinness World Records a decis să împartă titlul în două părți, declarând că podul Jiaozhou Bay Bridge, cu o lungime de 42,5 km, este cel mai lung pod peste apă în total, în timp ce Pontchartrain este cel mai lung pod continuu, potrivit World Atlas. În Jiaozhou, podurile terestre și tunelurile maritime alcătuiesc părți ale structurii generale, scrie Live Science.

Vă recomandăm să mai citiți și:

Podul terestru Bering s-a format mai târziu decât se știa, în timpul ultimei ere glaciare

Cum a fost construit Podul Diavolului din Germania, care pare desprins din poveștile cu zâne?

Când ar putea fi reparat Podul din Crimeea?

Cine s-a stabilit definitiv mai întâi pe Podișul Tibetan, Omul de Denisova sau Homo Sapiens?

Mihaela Horchidan
Mihaela Horchidan
Mihaela și-a finalizat studiile la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, având experiență în presa online și radio. Curiozitatea, dorința de a afla cât mai multe și pasiunea pentru istorie, ştiinţă şi natură au condus-o către Descopera.ro citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase