Test de cultură generală. Cât valorează o statuetă Oscar?

26 01. 2024, 11:00

An de an, cele mai bune filme se întrec pentru a primi un premiu Oscar la cel puțin una dintre numeroasele categorii existente. Dar cât valorează o statuetă Oscar?

Cât valorează o statuetă Oscar? Răspunsul este complicat.

De fapt, un câștigător de Oscar nu poate vinde sau dispune în alt mod de statuetă fără a se oferi mai întâi să o vândă înapoi Academiei de Arte și Științe Cinematografice contra sumei de 1 dolar, potrivit Britannica.

Cât valorează o statuetă Oscar?

Oficial numită Premiul de Merit al Academiei, statueta este mai cunoscută după porecla sa, Oscar. Deși originea numelui nu este clară, o poveste populară spune că, la prima vedere a trofeului, bibliotecara Academiei (și ulterior directoare executivă) Margaret Herrick a remarcat că acesta seamănă cu unchiul ei Oscar.

Academia nu a adoptat oficial porecla până în 1939, dar era destul de cunoscută până în 1934 încât redactorul Sidney Skolsky, de la Hollywood, a folosit-o într-un articol referitor la primul premiu Oscar câștigat de Katharine Hepburn la categoria „Cea mai bună actriță”.

Din ce este făcută statueta?

Statueta Oscar are o înălțime de 34,29 centimetri și o greutate de 3,85 kilograme. Rola de film pe care stă aceasta are cinci spițe, semnificând cele cinci ramuri originale ale Academiei: actori, regizori, producători, tehnicieni și scriitori. Cu toate că statueta rămâne fidelă designului său original, dimensiunea bazei a variat până în 1945, când a fost adoptat standardul actual, explică Oscars.org.

Statuetele sunt confecționate din bronz solid și placate cu aur de 24 de karate. Din cauza lipsei de metal în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, timp de trei ani, premiile Oscar au fost făcute din ipsos pictat. După război, Academia i-a invitat pe cei care au primit premii să schimbe figurinele de ipsos cu altele din metal placat cu aur.

Vă recomandăm să citiți și:

Luc Besson, regizorul cu soții frumoase. „Cred că avem o noțiune greșită de film comercial și film intelectual sau artistic. Toate filmele sunt comerciale”

Cine a fost Marcheline Bertrand, mama Angelinei Jolie? A murit la 56 de ani de cancer

Helena Bonham Carter, actriță de viță nobilă „cu picioarele pe pământ”

Heath Ledger, cel mai tânăr câștigător post-mortem al unui premiu Oscar