Home » D:News » Poluarea distruge parfumul florilor

Poluarea distruge parfumul florilor

Poluarea distruge parfumul florilor
Publicat: 11.04.2008
Un studiu efectuat de cercetatorii de la Universitatea Virginia a demonstrat ca poluarea excesiva duce la distrugerea parfumului florilor, ceea ce are ca rezultat inhibarea abilitatilor albinelor de a gasi drumul catre sursa de hrana.

Descoperirea poate reprezenta un posibil raspuns la intrebarile cercetatorilor referitoare la migrarea sau chiar decimarea unor populatii de polenizatori, in mod special albine, care au nevoie de nectarul florilor pentru a se hrani.
“Parfumul emanat de flori intr-un mediu curat poate parcurge o distanta de aproximativ 1200 metri. Insa in spatiul urban poluat modern, acesta abia daca mai strabate o distanta de 300 metri”, a declarat Jose D. Fuentes, profesor de stiinte ale naturii la Universitatea Virginia. “Acest lucru face mult mai dificila gasirea florilor de catre polenizatori.”

Rezultatul este un cerc vicios, in care insectele nu au destula hrana pentru a se hrani, ceea ce duce la micsorarea numerica a acestor populatii, iar florile nu sunt indeajuns de polenizate pentru a se raspandi si inmulti.
“Poluarea este vinovata pentru distrugerea parfumului florilor, cu aproximativ 90% mai mult decat in epoca dinaintea aparitiei automobilelor si a industriilor grele. Cu cat aerul este mai poluat, cu atat este mai mare gradul de distrugere al parfumului”, sustine Fuentes.

Sursa: Science Daily

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase