Home » D:News » Un caine care depisteaza cancerul va fi clonat

Un caine care depisteaza cancerul va fi clonat

Un caine care depisteaza cancerul va fi clonat
Publicat: 26.05.2008
Un centru japonez de cercetari care afirma ca a dresat un caine pentru a adulmeca celulele umane canceroase, intentioneaza sa cloneze animalul respectiv in cadrul unei companii de cercetari biotehnologice din Seul, Coreea de Sud, conform dorintelor stricte ale stapanului cainelui.

Fetusii clonati dintr-un labrador de culoare neagra, denumit Marine, au fost deja implantati acum doua saptamani intr-o mama catea surogat, afirma Doctorul Ra Jeong–Chan presedinte al RNL Bio Company din Seul.“Suntem pe cale de a vedea cateii clone, chiar in luna urmatoare” continua acesta.

Marine este o catea labrador in varsta de sase ani si jumatate al carei uter a trebuit extirpat datorita unei maladii. Yuji Satoh, dresorul ei din cadrul St. Sugar Cancer Sniffing Dog Training Center din Shirahama, Japonia, declara ca expertii in inginerie genetica  din Universitatea Nationala din Seul au creat in anul 2005 primul caine clonat din lume. Inspirat de succesul acestei echipe de geneticieni, dresorul lui Marine a prelevat cateva mostre din pielea catelei si le-a trimis acestora in scopul clonarii lui Marine.

“Trebuie sa o clonam pe Marine, este o catea cu rezultate extraordinare in  adulmecarea tumorilor canceroase aparute pe corpul uman. De fapt Marine, pe baza rezultatelor sale, este cel mai bun caine din lume in a depista si mirosi cazurile de cancer” declara in continuare Yuji Satoh.

Planurile echipei de geneticieni coreeni sunt inca si mai ambitioase,conform acestora daca primii doi catei clona supravietuiesc si mostenesc toate calitatile olfactive ale lui Marine, ei intentioneaza sa cloneze un numar cat mai mare de catei pentru a dota astfel orice laborator de cercetari asupra cancerului de pe mapamond.

Sursa: Discovery

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase