Home » D:News » Robotul care studiaza comunicarea umana prin atingere

Robotul care studiaza comunicarea umana prin atingere

Robotul care studiaza comunicarea umana prin atingere
Publicat: 30.05.2008
Un cercetator al Departametului de Stiinta Computerizata al Universitatii British Columbia din Vancouver, a elaborat un prototip al unui robot, cu ajutorul caruia va studia atingerea umana ca forma de comunicare.

Steve Yohanan se relaxa in timpul pe care si-l petrecea acasa , mangaind sau jucandu-se cu pisica sa. Din cauza unei alergii pe care a dezvoltat-o ulterior, a trebuit sa dea animalul unei alte familii, insa faptul ca incepuse sa ii lipseasca interactiunea cu pisica, l-a facut sa se gandeasca la felul in care oamenii folosesc atingerea pentru a comunica.

“Un aparat care sa functioneze pe baza de atingeri, ar putea media comunicarea intre oamenii aflati in locuri diferite”, spune acesta.
Desi proiectul pare ca se aproprie mai degraba de tema robotilor in locul animalelor de casa, Yohanan este mai interesat sa il foloseasca pentru a intelege comunicarea umana.
Prototipul se aseamana mai degraba cu un iepure, insa nu are ochi, nas sau gura. Creatorul lui a dorit sa lase la o parte trasaturile faciale, pentru ca oamenii sa se concentreze strict asupra senzatiei fizice. Desi robotul nu se poate misca, o persoana ii poate simti respiratia sau il poate auzi torcand. Urechile, asemanatoare cu cele ale unui iepure, se pot misca, in functie de modul in care robotul percepe atingerea umana.

Sursa: CNN

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase