Home » D:News » Cainii pot citi gandurile stapanilor lor

Cainii pot citi gandurile stapanilor lor

Cainii pot citi gandurile stapanilor lor
Publicat: 06.08.2008
Dovada conform careia cainii pot simti gandurile oamenilor a fost prezentata astazi in cunoscuta publicatie de specialitate din Marea Britanie, Biology Letters, in urma unui studiu efectuat de o echipa de medici, condusa de Dr. Atsushi Sensu, de la Universitatea de Medicina din Londra.

Oamenii de stiinta au observat de mai mult decenii ca una dintre reactiile organismului uman, cascatul, este contagios. Este suficient ca o persoana sa vada, chiar si la televizor, o alta persoana cascand, pentru a declansa aceeasi reactie a corpului uman. Desi nu exista o explicatie medicala a acestui fenomen, cercetatorii au observat ca acesta se manifesta si la cimpanzei si macaci. Faptul ca indivizii care sufera de autism nu prezinta nicio asemenea reactie i-a determinat pe medici sa creada ca acesta este un caz surprinzator de empatie – forma de intuire afectiva.

Testele realizate pe 29 de caini au aratat, insa, ca si acestia raspuns stimulilor, in cazul cascatului, ceea ce inseamna ca intre caini si stapanii acestora exista o comunicare empatica. Alte exemple de empatie la caini sunt date de reactia acestora la comportamentul uman. Astfel, un caine simte cand stapanul nu este atent sau cand acesta este obosit sau suferind.

Sursa:TheTelegraph

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase