Home » D:News » Dinozaurii au aparut mult mai devreme decat se credea

Dinozaurii au aparut mult mai devreme decat se credea

Dinozaurii au aparut mult mai devreme decat se credea
Publicat: 25.08.2008
Aceasta este concluzia arheologilor germani care au scos recent la lumina fosila celui mai vechi dinozaur descoperit vreodata, anunta TheTelegraph.

Scheletul dinozaurului a fost descoperit intr-un sit arheologic din apropierea orasului Bernburg, la aproape 150 de kilometri de Berlin, a fost datat la uimitoare varsta de 250 de milioane de ani. Pana in prezent s-a crezut ca dinozaurii au evoluat din reptile de dimensiuni mici in urma cu maxim 235 de milioane de ani. Noua descoperire arunca, insa, o lumina noua asupra nasterii uriaselor creaturi care au populat Terra pana in urma cu 65 de milioane de ani.

„Tot ce putem spune in acest moment este ca descoperirea este una de senzatie”, declara Harald Meller, seful echipei de arhelogi germani. Acesta a adaugat faptul ca ramasitele dinozaurului a fost depuse intr-un loc secret, unde urmeaza a fi studiate, si ca politia a indepartat multimile de curiosi de teama de a nu distruge eventuale noi descoperiri.

Daca va fi confirmata de specialisti ca autentica, fosila se va alatura celei de Archaeopteryx, dinozaurul primitiv care a facut legatura intre pasari si reptilele uriase.

Sursa:The Telegraph
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase