Home » D:News » Descoperire uimitoare la Stonehenge

Descoperire uimitoare la Stonehenge

Descoperire uimitoare la Stonehenge
Publicat: 01.09.2008
Turistii care se plang de gardurile care inconjoara monumentul de la Stonehenge ar trebui sa se simta privilegiati, considera arheologii britanici, si asta pentru ca o descoperire de ultima ora arata ca omologii lor din Neolitic nici macar nu puteau admira uriasul complex din cauza zidurilor care il inconjurau.

Oamenii de stiinta britanici au descoperit ramasitele unui gard de lemn care, in urma cu 5 milenii, avea inaltimea de peste 6 metri, si care inconjura monumentul de la Stonehenge, facandu-l practic invizibil.

„Nu exista nicio explicatie a motivelor care i-au dus pe misteriosii constructori ai monumentului sa ridice o asemenea constructie adiacenta. Gardul nu putea avea un rol defensiv astfel ca singura motivatie pare a fi reprezentata de ritualurile religioase care trebuiau tinute departe de ochii multimii”, declara Josh Pollard, arheolog la Universitatea din Bristol.

Mike Pitts, editor al reputatei publicatii britanice, British Archaeology Magazine, sustine, insa, ca imprejmuirea avea un cu totul alt scop: „Au fost descoperite 50 de morminte in interiorul complexului de la Stonehenge. Credem ca este vorba de 50 de regi si regine care au fost inmormantati aici in decurs de 1000 de ani. Putem, practic, sa vorbim de o dinastie Stonehenge. Izolarea locurilor de veci regale si ferirea lor de ochii publici apare, astfel, ca un act normal”.

Sursa: DailyMail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase