Home » D:News » Clonele, sursa de hrana a viitorului

Clonele, sursa de hrana a viitorului

Clonele, sursa de hrana a viitorului
Publicat: 09.09.2008
Clonarea s-a dovedit un proces controversat inca din 1996, anul in care savantii scotieni anuntau prima clonare din istorie a unui animal, oaia Dolly. Chiar daca Dolly a murit prematur in urma unei lungi suferinte cauzata de imperfectiunea clonarii, practica tinde sa devina una obisnuita si chiar sa sigure o mare cantitate din hrana curenta a oamenilor, anunta publicatia online PopScience.

In acest an, Food and Drug Administration (FDA) din Statele Unite ale Americii a dat unda verde comercializarii carnii obtinuta de la animale clonate, si asta in ciuda opozitiei puternice a consumatorilor si a grupurilor pentru protectia animalelor.

„Testele noastre arata ca o carne clonata este la fel de sanatoasa ca si carnea pe care o consumam in fiecare zi”, sustine Stephen Sundlof, unul dintre medicii FDA.

Nu de aceeasi parere sunt si criticii acestei practici, cei care sustin ca un eventual consum al carnii clonate poate duce la aparitia unor maladii inca necunoscute, consecintele unui asemenea consum neputand fi evaluate in prezent.

Sursa: PopScience

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase