Home » D:News » Obezitatea va disparea in viitorul apropiat

Obezitatea va disparea in viitorul apropiat

Obezitatea va disparea in viitorul apropiat
Publicat: 28.10.2008
Cercetatorii din cadrul Scripps Research Institute au descoperit un anticorp catalizator a carui functie principala este aceea de a regla apetitul. Anticorpul respectiv influenteaza direct grelina, un hormon gastric ce are legatura cu reglarea greutatii corporale, alaturi de crearea depozitelor de grasime din organism.

Acesta descoperire revolutionara este opera a doi cercetatori americani, Kim Janda si Eric P. Zorilla. Conform parerii celor doi savanti, noul anticorp ar putea deveni solutia viitorului in tratarea cazurilor de obezitate.
Potrivit ultimului raport general emis de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii, exista la ora actuala nu mai putin de 1 miliard de persoane obeze in intreaga lume, majoritatea acestora aflandu-se in tarile dezvoltate. Rapoartele anuale aparute in Statele Unite, arata ca 66 % dintre cetatenii americani sufera de obezitate in forma grava, in timp ce un numar de patru din cinci barbati americani de varsta medie sunt supraponderali.

Rezultatele noului studiu sugereaza ca imunofarmacoterapia pasiva in cadrul careia se va administra anticorpul care stopeaza foamea, asa numitul GHR-11E11, duce in mod direct la scaderea nivelului grelinei. Cu alte cuvinte , acesta este tratamentul asteptat de milioane de oameni care vor sa slabeasca, dar nu vor sa faca sport sau sa tina diete.

Sursa : Science Daily
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase