Home » D:News » Tigrii lupta impotriva distrugerii padurilor

Tigrii lupta impotriva distrugerii padurilor

Tigrii lupta impotriva distrugerii padurilor
Publicat: 26.02.2009
Experti conservationisti din lumea intreaga au somat Indonezia sa puna capat definitiv taierilor de padure din Insula Sumatra, dupa ce sase taietori de lemne au fost ucisi de tigri in mai putin de o luna.

Organizatia internationala de protectie a naturiii, WWF, a declarat ca invadarea habitatului tigrilor de Sumatra de catre om va duce la o adevarata criza ecologica. Pana in prezent, taierile de copaci si distrugerea junglei in scopul crearii culturilor de palmieri, au dus la pierderea a circa jumatate din padurea ecuatoriala din Insula Sumatra in ultimii 20 de ani. Aceasta lupta pentru terenuri a dus la o situatie ciudata in care oamenii si tigrii au intrat in conflict direct. Oficialitatile indoneziene au declarat ca in decursul saptamanii trecute, trei taietori ilegali de copaci au fost ucisi de tigri in junglele din provincia Jambi, situata in centrul Sumatrei. Alte trei persoane au cazut prada tigrilor in decursul lunii ianuarie, anul curent. Drept raspuns, oamenii au ucis la randul lor trei pui de tigri in provincia vecina, Riau.

“Odata ce oamenii invadeaza habitatul tigrilor si sperie prazile acestor feline, tigrii vor fi fortati de foame sa atace oamenii. Astfel apare o situatie de criza care ameninta viitorul acestei subspecii periclitate de tigri. In lumina ultimelor evenimente tragice, autoritatile indoneziene trebuie sa alerteze populatia locala despre situatia tigrilor si sa faca totul pentru a stopa taierile ilegale de padure din Sumatra“, declara Ian Kosasih, director al departamentului programelor forestiere din cadrul WWF. In prezent, expertii estimeaza ca mai putin de 400 tigri de Sumatra mai supravietuiesc in salbatie.

Sursa : BBC News

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase