Home » D:News » Si o burtica rezonabila iti poate fura ani din viata

Si o burtica rezonabila iti poate fura ani din viata

Si o burtica rezonabila iti poate fura ani din viata
Publicat: 19.03.2009
Conform datelor furnizate recent de un studiu al cercetatorilor Universitatii Oxford asupra conexiunilor dintre obezitate si mortalitate, nu trebuie sa cataresti foarte mult peste greutatea ideala pentru a pierde intre doi si patru ani din viata.

O echipa coordonata de cercetatorii Richard Peto si Gary Whitlock de la Institutul Clinic Oxford a reunit rezultatele extrase din 57 de studii si a analizat cazurile a aproximativ 900.000 indivizi din Europa si America de Nord, pentru a vedea daca cei cu un indice de masa a corpului mai ridicat sunt suspecti de o moarte mai rapida. Indicele de masa a corpului (BMI) masoara nivelul de obezitate al unei persoane si poate fi obtinut printr-un raport intre inaltimea si greutatea acesteia. ( Calculeaza-ti-l pe al tau aici ). Cei al caror BMI depasea 25 kilograme pe metru patrat au avut, in medie, durate de viata mai scurte decat cei cu un indice incadrat in limitele normalitatii.

Persoanele al caror indice se incadra intre 30 si 35 kg pe metru patrat au trait cu pana la patru ani mai putin decat cei cu o greutate normala. Aceasta categorie reprezinta astazi o situatie comuna, mai ales in randul oamenilor de varsta medie. In final, cei foarte corpolenti, cu un BMI intre 40 si 45 kilograme pe metru patrat s-a dovedit ca au trait, in medie, cu opt pana la zece ani mai putin decat oamenii cu fizic normal, o reducere comparabila cu cea provocata de consumul de tutun.

Sursa: Daily Galaxy

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase