Home » D:News » Optimismul va invinge criza economica

Optimismul va invinge criza economica

Optimismul va invinge criza economica
Publicat: 19.03.2009
Chiar daca multi oameni se tem ca isi pot pierde locul de munca din cauza perioadei de recesiune pe care o traversam, stomatologii si avocatii sunt suprasolicitati.

Din ce in ce mai multi oameni au probleme cu dantura, din cauza faptului ca obisnuiesc sa-si scrasneasca dantura in timpul somnului. Nici avocatii nu se plictisesc, deoarece in aceste vremuri tulburi rata divorturilor creste simtitor.

Acestea sunt doar o parte dintre efectele pe care recesiunea economica le are atat asupra organismului uman, cat si asupra vietii personale. Insa efectele stresului induse de aceasta situatie pot avea bataie lunga. Cum putem lupta impotriva recesiunii?

Pastrand o atitudine pozitiva, sustin psihologii. In opinia acestora, nu ar trebui sa ne lasam coplesiti de griji, ci sa avem incredere ca lucrurile vor sta mai bine in viitor. Psihologii cred ca optimismul este cea mai importanta forma de aparare psihologica impotriva sentimentului de neputinta care ne incearca. Adoptand o atitudine constructiva si pozitiva fata de viitor, ne vor creste sansele sa iesim nesifonati din actuala recesiune. Mersul economiei este unul ciclic, prin urmare cu fiecare zi care trece, suntem mai aproape de intrarea in normalitate, sustin acestia.

Sursa: The Telegraph

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase