Home » D:News » Visul unui ciocoholic: spray cu gust de ciocolata

Visul unui ciocoholic: spray cu gust de ciocolata

Visul unui ciocoholic: spray cu gust de ciocolata
Publicat: 13.04.2009
Inventatorii dispozitivului sustin ca dependentii de ciocolata se pot bucura astfel de gustul si mirosul delicatesei lor favorite fara nici o teama si fara nici un sentiment de vinovatie: substanta astfel “consumata” n-are nici macar o calorie!

Profesorul David Edwards de la Universitatea Harvard, SUA, cel care, impreuna cu studentii sai, a realizat proiectul noii “delicatese” – numata Le Whif – considera ca acesta e doar primul pas dintr-o adevarata revolutie gastronomica, prefigurand alimentatia viitorului.

In ce consta inventia? In loc de a manca, pur si simplu, ciocolata, cu consecintele de rigoare (bune si rele) consumatorii vor inhala aroma ciocolatei dintr-un mic flacon de plastic umplut cu o pulbere cu aroma de ciocolata. Echipa de la Harvard a preparat chiar patru arome diferite, pentru a satisface gusturile mai multor consumatori: ciocolata simpla sau cu aroma de zmeura, de mango sau de menta. Inventatorii sustin ca particulele de pulbere sunt prea mari pentru a ajunge in plamani si a provoca vreo neplacere. Inhalarea mirosul din flacon iti umple gura cu aroma de ciocolata, cu gust foarte placut si fara calorii, astfel incat cercetatorii sunt de parere ca ar putea fi folosit si in cadrul curelor de slabire, pentru a combate pofta “criminala” de ciocolata.

Convinsi de faptul ca astfel revolutioneaza alimentatia viitorului, echipa colaboreaza cu Thierry Marx, un bucatar distins cu doua stele Michelin, care ii ajuta sa dezvolte noi produse de acelasi gen, incepand cu o inhalatie cu aroma de menta, in chip de garnitura la friptura de miel. Le Whif cu ciocolata va costa aproximativ 2 euro si va fi introdus pe piata la sfarsitul acestei luni.

Sursa: Telegraph Science

CITESTE SI:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase