Home » D:News » Biolaboratorul transforma corpul in date

Biolaboratorul transforma corpul in date

Biolaboratorul transforma corpul in date
Publicat: 08.05.2009
Opt camere video si doua computere performante reprezinta echipamentul optim pentru a transforma miscarile fiintei umane - mersul, rostogolirea etc. - in date medicale.

Cercetatorii Laboratorului BioMotion din cadrul Universitatii Stanford au perfectionat un sistem care le permite sa inteleaga in detaliu modul de miscare al oamenilor. Fiecare camera decupeaza o silueta tridimensionala din miscarea umana, ca intr-un soi de "feliere". Cu cat mai multe "felii" tridimensionale sunt obtinute intr-un interval temporal, cu atat mai eficient se poate calcula modelul motric omenesc.

Institutia de monitorizare a miscarii utlilizeaza sistemele standard de captare a miscarilor, care se bazeaza pe puncte de receptie de dimensiunea unor dopuri de sticla, insa maiestria laboratorului consta in sistemul de camere, ce nu inhiba miscarile subiectului in timpul analizarii lor. Tehnologia de captare a miscarii a fost timp de sase ani in proces de obtinere deoarece necesita un inalt nivel de acuratete.

"O buna parte din aceasta tehnologie a fost dezvoltata pentru ca personajele jocurilor virtuale sa capete miscari realistice, insa nicio companie nu satisface cererile de acuratete la care am ajuns noi. Aplicatiile noastre sunt medicale. Pentru cei care lucreaza in industria jocurilor, atat timp cat imaginile arata bine, totul este in regula. Noi facem insa multa munca de validare pe marginea meteodologiei pentru a ne asigura ca beneficiem de acuratete maxima", sustine Tom Andriacchi, liderul laboratorului.

Sursa: Wired

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase