Home » D:News » Cum au disparut oamenii de Neanderthal? I-am devorat

Cum au disparut oamenii de Neanderthal? I-am devorat

Publicat: 18.05.2009
Disparitia misterioasa de acum 30.000 de ani a oamenilor de Neanderthal a reprezentat o enigma staruitoare pentru cercetatori vreme de decenii. Acum insa, potrivit unui expert in fosile, pare destul de sigur ca aceasta rasa a avut parte de un final sinistru; a fost devorata de stramosii nostri.

Baza unei asemenea constatari sta in urmele identificate pe un os mandibular de neanderthalian, descoperit in Les Rois, sud-vestul Frantei, in timpul unui studiu coordonat de Journal of Anthropological Sciences. Taieturile de pe os sunt asemanatoare cu cele de pe oasele de caprioare si ale altor animale macelarite de oameni in Epoca de Piatra. Se crede ca acestia le mancau carnea neaderthalienilor iar din dintii lor isi confectionau coliere.

Liderul echipei de cercetare, Fernano Rozii, de la Centrul National de Cercetare Stiintifica din Paris sustine: “Neanderthalienii au avut parte de un sfarsit violent in mainile noastre, iar in unele cazuri chiar i-am mancat. Pentru ani intregi, oamenii au incercat sa se ascunda de canibalism, dar cred ca trebuie sa acceptam ca s-a intamplat.”

Neanderthalienii au trait pe intreg teritoriul Europei incepand cu aproximativ 300.000 de ani in urma. Au reusit sa supravietuiasca mai multor ere glaciare inainte sa dispara, acum 30.000 de ani, o perioada ce coincide cu sosirea din Africa a lui Homo Sapiens.

Sursa: Daily Mail

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase