Home » D:News » Masinile electrice? Doar un mit periculos

Masinile electrice? Doar un mit periculos

Masinile electrice? Doar un mit periculos
Publicat: 22.05.2009
Obsesia anumitor politicieni pentru masinile electrice este o pierdere de timp si o afacere costisitoare atat pentru contribuabili cat si pentru cei implicati direct in astfel de proiecte. Cel putin asa sustine Richard Pike, presedintele Societatii Britanice de Chimie.

Pike sustine ca masinile electrice nu vor reduce emisiile de carbon decat cu 0.01% fata de cele din prezent. Si cu toate acestea, costurile producerii unor astfel de tehnologii se ridica la aproape o treime de bugetul statului, asta numai in Marea Britanie.

„Se spune despre aceste masini ca, prin eficienta energiei electrice, vor reduce emisiile de carbon, totul la un pret mult mai redus decat in prezent. Din nefericire, niciunul dintre aceste mituri nu este adevarat’’, adauga acelasi Richard Pike.

Britanicul atrage atentia asupra faptului ca preturile carburantului traditional sunt ridicate numai din cauza faptul ca petrolul este supus unor numeroase taxe. „Odata ce masinile electrice vor aparea pe piata, ce va opri guvernele sa instituie o taxa pe electricitate?”, concluzioneaza acesta?

Sursa: The Register

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase