Home » D:News » Nissan vrea sa devina lider in fabricarea vehiculelor electrice

Nissan vrea sa devina lider in fabricarea vehiculelor electrice

Nissan vrea sa devina lider in fabricarea vehiculelor electrice
Publicat: 30.07.2009
Nissan a prezentat recent motorul – deocamdata doar atat – noii masini electrice pe care urmeaza sa o produca, in incercarea de a deveni lider mondial in fabricarea masinilor “cu emisii de carbon zero”.

Motorul a fost prezentat pe un sasiu de Tiida, intrucat firma Nissan tine, deocamdata, secret designul caroseriei noii masini electrice, care urmeaza a fi dezvaluit dupa ce cartierul general al firmei sa va muta in noul sau sediu de la Yokohama, la 2 august a. c.

Noul automobil electric urmeaza sa intre pe piata in Japon ia si SUA anul viitor.

Nissan  si-a anuntat intentia de a deveni lider in domeniul fabricarii vehiculelor electrice, eco-prietenoase, firma urmand sa produca masiv astfel de masini incepand cu anul 2012.

Compania a primit de la Departamentul pentru Energie al SUA un imprumut in valoare de 1,6 miliarde USD pentru a-si modifica linia de productie  de la uzina sa americana din Smyrna, statul Tennessee, adaptand-o pentru fabricarea de vehicule electrice si baterii destinate acestora.

Modelul care urmeaza sa intre in productie va avea bateria plasata sub podeaua masinii, pentru a economisi spatiul din interior; sistemul de franare va incarca bateria in timpul mersului, distanta care poate fi parcursa cu “un plin de curent” fiind de 160 km, dublu fata de modelul Hypermini, lasat de Nissan in anul 1999.

Sursa: msnbc

CITESTE SI:

 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase