Home » D:News » EcoF3, masina vegetala care foloseste ciocolata in loc de combustibil

EcoF3, masina vegetala care foloseste ciocolata in loc de combustibil

EcoF3, masina vegetala care foloseste ciocolata in loc de combustibil
Publicat: 28.04.2009
O echipa de cercetatori britanici va lansa pe piata, luna viitoare, un vehicul complet ecologic, care va functiona pe baza de ciocolata.

The WorldFirst Team, o echipa de ingineri si cercetatori de la Universitatea Wrawick din Coventry, Marea Britanie, a dezvoltat prototipul ecoF3, un vehicul ecologic capabil sa atinga nu mai putin de 233 km/h. Construit in totalitate din legume si rasini naturale, vehiculul se doreste a fi o alternativa la bolizii de curse din Formula 1. De fapt, cercetatorii spera ca masina sa fie folosita macar de una dintre marile echipe, precum McLaren sau Ferrari. Volanul prototipului care va aparea pe piata in cateva saptamani, la inceputul lunii mai, este confectionat din morcovi, corpul masinii din cartofi, iar scaunul soferului din boabe de soia. In loc de combustibil, ecoF3 foloseste ciocolata sau uleiul vegetal.

"Speram ca prin intermediul acestui prototip, echipe de formula 1 sa realizeze ca o masina 100% prietenoasa cu mediul nu este neaparat o masina inceata. Desi motorul prototipului nu cadreaza cu regulamentul F1 din acest moment datorita combustibilului neobisnuit pe care-l foloseste, speram ca in viitor materiale precum cele folosite de ecoF3 sau similare sa fie incorporate in tehnologiile masinilor de Formula 1" a declarat purtatorul de cuvant al Universitatii.

Sursa: Telegraph

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase