Home » D:News » India lanseaza pe piata pastila de ceai

India lanseaza pe piata pastila de ceai

India lanseaza pe piata pastila de ceai
Publicat: 26.06.2007
Oameni de stiinta indieni au anuntat ca vor lansa pe piata interna, apoi pe cea mondiala, o pastila de ceai, pentru care au brevet si care provoaca aproape aceleasi efecte ca o ceasca de ceai, relateaza Le Populaire, citând AFP.

Cei patru cercetatori care au lucrat la acest produs, in statul Assam, inima industriei ceaiului din India, sunt convinsi ca acest produs revolutionar va invada pietele din intreaga lume.

"Pilula este sanatoasa, ea poate fi mestecata, pusa sub limba sau in apa pentru a bea astfel o cana de ceai clasica", a spus Miridul Hazarika, unul dintre cercetatori.

"Suntem siguri ca pastilele de ceai vor provoca oamenilor aceleasi senzatii pe care le au când beau o cana de infuzie", a precizat acesta, specialist in centrul de cercetare Tocklai, din Jorhat, principalul institut mondial din domeniu.

Centrul, fondat in 1901, a obtinut brevet si pe "ceaiul de cola", o bautura carbogazoasa, facuta din extracte naturale de ceai, cu beneficii medicale, a explicat cercetatorul. Cele doua produse au fost puse la punct in doi ani, iar inventatorii lor incearca sa le protejeze prin aceste brevete.

"Le vom distribui in Assam, apoi pe piata mondiala", a promis Hazarika.

Grupuri de cercetatori din Marea Britanie, Australia si Iran au luat deja contact cu centrul Tocklai.

In 2005, India a detinut un sfert din cele 3,43 de milioane de tone de ceai produse in lume. (MEDIAFAX)

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase