Home » D:News » Ce ne predispune la plictiseală?

Ce ne predispune la plictiseală?

Ce ne predispune la plictiseală?
Publicat: 17.10.2012
Oamenii de ştiinţă de la Universitatea York din Toronto au descoperit că plictiseala este mult mai corelată cu stresul decât cu mediul monoton.

Conform specialiştilor, plictiseala apare ca urmare a stresului iar ea are efecte nu numai asupra fericirii ci şi a sănătăţii. Cercetătorii au definit plictiseala drept o experienţă respingătoare prin care ne dorim, dar nu reuşim, să realizăm activităţi satisfăcătoare. 

Pentru că oamenii tind să atribuie plictiselii o serie de factori de mediu, mai curând decât să coreleze această stare cu propriile probleme, studiul a dorit să arate adevăratele motive ale plictiselii şi să ajute la găsirea unor soluţii care să împiedice reapariţia ei. 
 
În studiu, mai mulţi subiecţi au descris stările lor de plictiseală şi factorii care au declanşat această stare. Rezultatele au subliniat că plictiseala afectează modul în care studenţii învaţă. De exemplu, studenţii care suferă de tulburări de atenţie ating un nivel mai înalt de plictiseală decât cei care se confruntă cu materiale dificile. 
 
„Atunci când oamenii au o stare emoţională negativă sau când sunt descurajaţi, se confrunta cu probleme de atenţie. Când suntem stresaţi, concentrarea se realizează din ce în ce mai greu”, a declarat coautorul John Eastwood. 
 
Totuşi, Eastwood crede că sentimentele noastre de plictiseală sunt, de asemenea, cauzate de mediul vieţii moderne, de informaţiile ce ne bombardează în orice loc şi prin orice mijloace. 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase