Home » D:News » Au fost descoperite alimentele care reduc cu o treime riscul ca femeile să sufere atacuri de inimă

Au fost descoperite alimentele care reduc cu o treime riscul ca femeile să sufere atacuri de inimă

Au fost descoperite alimentele care reduc cu o treime riscul ca femeile să sufere atacuri de inimă
Publicat: 15.01.2013
Consumul a cel puţin trei porţii de afine şi căpşune pe săptămână poate reduce cu o treime riscul ca femeile să sufere atacuri de inimă.

 

Studiul, realizat de la Harvard School of Public Health din Boston, Massachusetts, a  constatat că aceste fructe conţin un nivel ridicat de antocianină, un flavonoid benefic sănătăţii. 

Cercetătorii susţin că acest flavonoid se mai găseşte, în cantităţi mari, şi în struguri, vin, mure dar şi în alte fructe şi legume. Pentru acest studiu, specialiştii au ales căpşunele şi afinele deoarece acestea sunt cele mai consumate fructe de pădure din Statele Unite, ele fiind uşor de integrat în dietele femeilor. 

Studiul, care s-a desfăşurat pe o perioadă de 18 ani a fost realizat pe un eşantion de 93.600 de femei cu vârste cuprinse între 25 şi 42 de ani. Odată la 4 ani, voluntarele au fost rugate să completeze un chestionar legat de stilul lor de viaţă. 

Rapoartele au indicat că pe întreaga durată a cercetării s-au înregistrat 405 cazuri de atac de cord. Cu toate acestea, analiza datelor a scos la iveală faptul că femeile care consumau mai multe afinele şi căpşune aveau cu 32% mai puţine şanse de a dezvolta suferi cord, comparativ cu restul participantelor la studiu. 

„Studiul nostru a demonstrat că introducerea acestor fructe în dietă, chiar şi la o vârstă timpurie poate reduce riscul de apariţie a atacurilor de cord mai târziu în viaţă”, a declarat coordonatorul studiului, Aedín Cassidy. 

Sursa: Medical Daily 

 

 

 

 

 

 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase