Home » D:News » Cum dorm astronauţii în spaţiu? (VIDEO)

Cum dorm astronauţii în spaţiu? (VIDEO)

Cum dorm astronauţii în spaţiu? (VIDEO)
Publicat: 16.04.2013
Astronautul Agenţiei Spaţiale Canadiene, Chris Hadfield a avut grijă ca în ultimele luni să arate lumii întregi cum este trăită viaţa de zi cu zi la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale. Mulţumită lui, până acum am văzut cum astronauţii practică diferite activităţi care aici pe Pământ sunt banale, de la tăiatul unghiilor până la modul în care fac exerciţii fizice. De data aceasta, noul video vine să ne arate cum se pregătesc astronauţii pentru somn.

Din clipul video putem vedea că pregătirea pentru orele de somn poate fi o adevărată provocare, în condiţii de gravitaţie zero. În principiu, locul în care un astronaut , îmbrăcat în „pijamale spaţiale”, trage un pui de somn este un sac de dormit ataşat de peretele unei mici încăperi ce seamănă cu o cabină telefonică. 

Cabina este amplasată vertical, dar acest lucru nu are foarte mare importanţă în condiţii de gravitaţie zero. Sacul de dormit are două orificii prin care astronautul îşi poate scoate braţele pentru a opera un laptop fixat în interiorul cabinei. 

Deşi nu ne oferă informaţii referitoare la cât de confortabil este somnul în spaţiu, în clipul de mai jos reuşim să ne facem o idee despre cum dorm astronauţii în spaţiu. 

Sursa: Dvice
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase