Home » D:News » O mumie veche de 7.000 de ani, descoperită de un grup de elevi din Chile

O mumie veche de 7.000 de ani, descoperită de un grup de elevi din Chile

Publicat: 27.05.2014
O mumie veche de 7.000 de ani, descoperită de un grup de elevi din Chile
Mai mulţi elevi chilieni au descoperit o mumie veche de 7.000 de ani în regiunea Arica din nordul acestei ţări sud-americane, potrivit informaţiilor publicate luni de presa locală, informează AFP.

Mumia aparţine culturii Chinchorro. Potrivit cotidianului La Tercera, descoperirea a fost făcută din întâmplare, sâmbătă, în timpul unei expediţii organizate de atelierul de arheologie al Şcolii americane din Morro de Arica, un oraş aflat la o distanţă de 200 kilometri de Santiago de Chile.

În Chile au apărut mai multe zvonuri, recent, potrivit cărora o serie de rămăşiţe arheologice ar fi ieşit la suprafaţă după puternicul seism cu magnitudinea de 8,2 care s-a produs la începutul lunii aprilie, în urma căruia au murit şase persoane.

Această descoperire „subliniază că această zonă trebuie protejată, pentru ea acoperă un mare cimitir precolonial”, a declarat Hans Neira, profesorul care a organizat acel atelier de arheologie, în martie, cu scopul de a insufla elevilor „respect faţă de patrimoniul cultural”.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase