Un ciclist din România a intrat în Cartea Recordurilor Guinness Book cu două reuşite spectaculoase

20 07. 2014, 10:46

Ciclistul covăsnean Orbán-Barra Gábor a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX că miercuri a fost înştiinţat că Guinness Book a omologat recordurile stabilite de el, la Zilele oraşului Sfântu Gheorghe, la mersul în spate cu bicicleta şi la sărituri pe roata din spate.

„Am fost înştiinţat prin e-mail că cele două recorduri au fost omologate şi urmează ca să primesc şi certificatele”, a spus Orbán-Barra.

Sportivul Orbán-Barra Gábor din Sfântu Gheorghe, membru al clubului de ciclism Tuşnad Cycling Team, a reuşit să parcurgă, pe 3 mai, 27,58 de metri la mers în spate cu bicicleta, iar vechiul record era de 18,18 metri, stabilit acum şase ani de către un american.

De asemenea, sportivul a reuşit să sară cu roata din spate a bicicletei de 309 ori, astfel depăşind vechiul record, de 240 de sărituri, stabilit în 2012 de un italian.

Organizatorii Zilelor Sfântu Gheorghe au declarat atunci că totul s-a filmat, pe baza unui scenariu bine stabilit, iar filmul a fost trimis în Marea Britanie, pentru ca oficialii Guinness Book să poată omologa cele două recorduri.

Sursa: Mediafax