Home » D:News » Un bărbat care a fost înţepat de peste o mie de albine ucigaşe a scăpat cu viaţă

Un bărbat care a fost înţepat de peste o mie de albine ucigaşe a scăpat cu viaţă

Un bărbat care a fost înţepat de peste o mie de albine ucigaşe a scăpat cu viaţă
Publicat: 29.07.2014
Un bărbat din Texas, care a fost atacat de un roi de albine africanizate în timp ce îşi tundea peluza din faţa casei, a supravieţuit în mod miraculos, deşi a fost înţepat de peste o mie de ori.

Potrivit medicilor care l-am tratat de bărbat, acesta a avut noroc să nu fie alergic la veninul albinelor.

În plus, aceste albine, deşi au reputaţia de insecte foarte periculoase, nu sunt chiar „ucigaşe”, în ciuda poreclei lor.

Ca să moară, un om ar fi trebuit să fie înţepat chiar de mai mult ori decât ghinionista victimă.

Albinele africanizate, numite şi albine ucigaşe, au ajuns în Statele Unite în anul 1990, explică May Berenbaum, de la departamentul de entomologie al Universităţii Illinois.

În Statele Unite, în fiecare an aproximativ 40 de persoane mor din cauza înţepăturilor de albine, viespi sau furnici.

Atacurile albinelor africanizate nu sunt raportate întotdeauna, de aceea autorităţile nu au o evidenţă clară.

Nu toate victimele atacate au şansa bărbatului din Texas. Anul trecut, un fermier a fost ucis de albine în timp ce se afla pe câmp cu tractorul. Insectele l-au înţepat de peste 3.000 de ori.

În mod normal, 500 de înţepături sunt fatale unui om, dar contează foarte mult cantitatea de venin injectată şi greutatea corporală a victimei.

Veninul albinelor nu este conceput ca să ucidă, ci ca să alunge un potenţial pericol, dar albinele africanizate sunt mult mai agresive şi mai protectoate cu teritoriul lor comparativ cu albinele europene.

Sfatul experţilor este ca orice persoană care dă peste un roi de albine să fugă. Cea mai bună soluţie este să caute o clădire în care să se adăpostească.

Piscina sau lacurile nu sunt o idee bună, pentru că insectele vor aştepta victima să iasă la suprafaţă şi vor relua atacul.

Sursa: Live Science

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase