Home » D:News » Mărţişor gigant, cu un şnur de circa o sută de metri lungime, făcut de elevii unei şcoli din Galaţi

Mărţişor gigant, cu un şnur de circa o sută de metri lungime, făcut de elevii unei şcoli din Galaţi

Publicat: 25.02.2015
Elevii unei şcoli din Galaţi au realizat, marţi, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii din municipiu, un mărţişor de dimensiuni mari, din flori de lotus-origami, al cărui şnur măsoară o sută de metri lungime, transmite corespondentul Mediafax.

Un număr de 50 copii de la clasele a II-a şi a IV-a ale Şcolii Gimnaziale nr. 29 Galaţi au realizat, marţi, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii, un mărţişor confecţionat în întregime din 700 de flori de lotus-origami, albe şi roşii, şi căruia i-au pus un şnur de o sută de metri lungime.

Florile origami, care au cuprins o suprafaţă de aproximativ patru metri pătraţi, au fost aşezate de copii la baza scărilor complexului muzeal, în timp ce şnurul roşu-alb a fost prins de-a lungul scărilor interioare.

„Copiii au confecţionat florile de lotus pe parcursul a trei zile. Prin această acţiune ne dorim să transmitem un mesaj de apropiere a omului faţă de natură, respectiv de protejare a mediului înconjurător”, a declarat învăţătoarea Angela Chiroşcă, coordonatoarea acestei acţiuni.

Acţiunea face parte din proiectul educaţional „Un zâmbet, o floare şi un pic de culoare”, pe care Angela Chiroşcă îl coordonează alături de învăţătoarea Alina Buduleanu, de la Şcoala Gimnazială nr. 29 Galaţi, în colaborare cu instituţia gazdă, Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi şi cu Asociaţia „Artă şi Viaţă” Galaţi.

Potrivit reprezentanţilor Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii, alegerea florii de lotus nu a fost întâmplătoare pentru realizarea mărţişorului, deoarece aceasta este considerată, în diverse religii, ca fiind o creaţie divină a naturii, reprezentând puritatea minţii şi a sufletului.

Mărţişorul va rămâne expus la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi până pe 8 martie 2015.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase