Home » D:News » A ascuns o comoară inestimabilă cu cinci ani în urmă. 30.000 de oameni au plecat apoi în căutarea ei, iar „situaţia a scăpat de sub control”

A ascuns o comoară inestimabilă cu cinci ani în urmă. 30.000 de oameni au plecat apoi în căutarea ei, iar „situaţia a scăpat de sub control”

Publicat: 30.04.2015
Cu mai bine de cinci ani în urmă, colecţionarul de artă Forrest Fenn a decis să îngroape un cufăr cu o comoară în New Mexico. De atunci, zecii de mii de oameni au încercat să îl găsească.

Milionarul în vârstă de 84 de ani care locuieşte în Santa Fe a lăsat indicii în cartea sa „The Thrill of the Chase” tuturor celor care voiau să caute comoara ascunsă de el. Nimeni nu a reuşit să îi desluşească însă până acum locaţia exactă.

„Cred că situaţia a scăpat de sub control”, spune Fenn ( foto) estimând că 30.000 de persoane au căutat vara trecută cufărul şi că 50.000 ar putea să le urmeze paşii pe parcursul acestei veri.

FOTO: ABC News    FOTO: ABC News

Fenn nu a făcut niciodată publică valoarea comorii sale, dar a declarat că ar include 265 de monede de aur, dar şi diverse artefacte, figurine antice din jad şi pietre preţioase: rubine, safire şi diamante.

Sursă: YouTube

Cufărul în care este ascunsă comoara are doar 25 de centimetri lăţime şi 25 de centimetri lungime. Departamentul pentru Turism din New Mexico estimează că valoarea comorii lui Fenn ar putea ajunge până la 2 milioane de dolari.

Forrest Fenn a explicat că i-a venit ideea de a ascunde comoara după ce a fost diagnosticat cu cancer în fază terminală în 1988. El spune că speră ca valoarea comorii să îi facă pe oameni să îşi scoată copiii din case şi să îi ducă în expediţii prin munţi.

SURSA: ABC News

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase