Home » D:News » Somnul peste opt ore pe noapte, asociat unui risc crescut de accident vascular cerebral

Somnul peste opt ore pe noapte, asociat unui risc crescut de accident vascular cerebral

Somnul peste opt ore pe noapte, asociat unui risc crescut de accident vascular cerebral
Publicat: 28.02.2016
Oamenii ar putea să-şi scadă considerabil riscul de a suferi un accident vascular cerebral (AVC), dacă ar dormi mai puţin de opt ore pe noapte, indică un studiu realizat în SUA.

Conform echipei de oameni de ştiinţă din New York, persoanele care dorm peste opt ore pe noapte sunt supuse unui risc mai mare cu 146% de a suferi un AVC, comparativ cu restul.

Anual, în Marea Britanie, circa 100.000 de persoane sunt afectate de AVC. Aceasta este a treia cauză de deces, după infarct şi cancer.

Experţii americani recomandă un somn de circa 6-7 ore pe noapte şi practicarea unor exerciţii fizice de 30-60 de minute, de trei până la şase ori săptămânal, pentru prevenirea accidentului vasculat cerebral.

Specialiştii au investigat dosarele medicale a circa 300.000 de americani, în perioada 2004-2013.

Din informaţiile primite reiese că persoanele care dorm între şapte şi opt ore pe noapte au un risc mai scăzut cu 25% de a suferi un AVC.

Sursa: Rador

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase