Top 10 cele mai scumpe destinaţii turistice

16 04. 2016, 15:00

În realizarea topului, cei de la Hoppa au luat în calcul şase cheltuieli comune ale turiştilor, cum ar fi călătoria cu taxiul pe distanţa de 3 km, costul unei nopţi de cazare la hotel pentru o persoană şi o masă. Astfel, au ajuns la un cost mediu de persoană pentru o zi de vacanţă în fiecare destinaţie inclusă în analiză.

De asemenea, au fost incluse şi preţurile pentru o halbă de bere, o ceaşcă de cafea şi o sticlă de vin. Topul 10 al celor mai scumpe destinaţii turistice include atât capitale europene, cât şi destinaţii exotice. 

10. Lima, Peru – O zi în capitala statului Peru costă 226,65 de dolari, adică aproximativ 900 de lei, pentru o persoană, pe zi. Aici, numai o noapte de cazare costă aproape 200 de dolari. 

9. Cancun, Mexic – O persoană care alege să-şi petreacă vacanţa în Cancun trebuie să pună deoparte pentru fiecare zi de şedere nu mai puţin de 246 de dolari, adică aproximativ 980 de lei. O noapte de cazare îi pune pe turişti să scoată din buzunar 151 de dolari. 

8. Caracas, Venezuela – Preţul unei zile de şedere în Caracas este acelaşi ca şi în cazul Cancunului. Aici, însă, noaptea de cazare este mai ieftină, costând doar 135 de dolari. 

7. Singapore – 262 de dolari, adică peste 1.000 de lei trebuie să scoată din buzunar în fiecare zi un turist care ajunge în Singapore. Aici, o noapte de cazare costă peste 182 de dolari. 

6. Londra, Regatul Unit al Marii Britanii – Metropola engleză este cea mai scumpă destinaţie europeană, de altfel singura de pe bătrânul continent care apare în acest top 10. O zi de şedere în Londra costă 273 de dolari, adică aproape 1.100 de lei. Turiştii plătesc 181 de dolari pentru o noapte de cazare. 

Citeşte continuarea în Gândul!