Home » D:News » De mai bine de 145 de ani, epava unui submarin iese la suprafaţă la reflux în fiecare zi – VIDEO

De mai bine de 145 de ani, epava unui submarin iese la suprafaţă la reflux în fiecare zi – VIDEO

Publicat: 03.05.2016
Cu 14 ani în urmă, arheologul Jim Delgado a descoperit ceva magnific.

Se afla pe o navă ce traversa insula San Telmo în Arhipelargul Pearl, Panama, când i s-a spus că zona este cunoscută pentru un submarin japonez care iese la suprafaţă zilnic .

A durat aproape doi ani pentru Delgado să afle numele submarinului. Un coleg l-a ajutat să găsească o schemă într-o revistă din 1902, care era semnată de Julus H. Kroehl în 1864. Acolo scria că există o epavă în zona insulei San Telmo şi descria aproape exact ce a găsit Delgado ulterior.

După mai multe cercetări, Jim a descoperit că prima încercare a fost un real succes. Submarinul fusese dus în Panama pentru a colecta perle. În 1869, un articol din New York Times a constatat că cea mai mare vânătoare de perle a avut aproape 10 tone de stridii şi perle, care valorau aproximativ 2.000 de dolari.
 
La un an după ce maşinăria a ajuns în Panama, Kroehl a murit din cauza bolii decompresive  pentru că a condus submarinul. Submarinul era dus către insula în care a rămas de atunci. Delgado l-a descoperit 130 de ani mai târziu.

Submarinul Explorator este o submersibilă construită între 1863 şi 1866 de Julius H. Kroehl şi Ariel Patterson în Brooklyn, New York, pentru Compania de Perle a Pacificului. Era controlat manual şi avea un sistem interconectat cu un compartiment sau o cameră de presiune înaltă. Problemele cu decompresiunea şi pescuitul perlelor au condus la abandonarea submarinului în Panama în 1869, în ciuda planurilor de a ajunge la perlele din Baja California.

Reconstruirea modernă a sistemelor submarinului în ascensiune au înregistrat 0,30m/s sau o revenire la suprafaţă în mai puţin de două minute.

Sursa: Vintage News

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase