O ecuaţie matematică a ţinut la sol un avion. Ce a descoperit FBI

09 05. 2016, 09:00

Profesorul de economie Guido Menzio de la Universitatea din Pennsylvania zbura de la Philadelphia la Syracuse pentru a ţine un discurs la Universitatea Queen din Ontario. Acesta susţine că rezolva nişte ecuaţii diferenţiale şi că femeia a crezut că ar putea fi un terorist, iar ecuaţiile nişte semne teroriste, scrie The Guardian.

Compania aeriană American Airlines a confirmat că o femeie şi-a exprimat suspiciunile cu profesorul de economie Guido Menzio, de la Universitatea din Pennsylvania. Ea a susţinut că acesta este prea bolnav pentru a zbura cu avionul.

Echipajul a urmat protocolul privitor la îngrijirea pasagerilor bolnavi, apoi s-au investigat acuzaţiile aduse de către femeie, susţine purtătorul de cuvânt al companiei, Casey Norton.

“Pasagera de lângă mine a chemat stewardesa şi i-a dat un bileţel”, povesteşte profesorul pe contul său de Facebook.

Avionul era gata de decolare dar apoi s-a întors la poarta de acces şi profesorul a fost rugat să coboare.

“Jos aşteptau agenţi FBI, în căutarea unui terorist”, a mai scris el.

“M-au întrebat de femeia de lângă mine. Le-am zis că nu mi se pare nimic suspect. Apoi mi-au spus că a crezut că sunt terorist, pentru că am scris lucruri ciudate pe caiet. Am râs. I-am chemat înapoi în avion pentru a le arăta ecuaţiile”, a mai povestit Guido Menzio.

Acesta a declarat pentru Associated Press că iniţial a crezut că agenţii FBI l-au chemat pentru a-l întreba despre boala lui.

“În schimb mi-au spus că femeia de lângă mine credea că sunt terorist pentru că scriam lucruri ciudate pe hârtie”, a declarat profesorul.

El a declarat că a fost tratat cu respect pe tot parcursul procesului, însă se declară îngrijorat vis-a-vis de acest sistem bazat pe contribuţia unor persoane care ar putea fi ‘necunoscătoare’.

Temerile pasagerilor au declanşat o serie de întârzieri ale zborurilor din ultima perioadă. Luna trecută un student irakian care vorbea cu tatăl său în arabă a fost dat jos dintr-un avion al Southwest Airlines după ce un pasager l-a suspectat că ar fi terorist.

Sursa: gandul.info

Vă mai recomandăm şi: O ecuaţie care poate să prezică fericirea, elaborată de cercetători

                                            Un profesor de matematică explică printr-o ecuaţie ce este un hipster

                                            Formula “secreta” a zborului low-cost