Home » D:News » O femeie de 72 de ani a devenit, pentru prima dată, MAMĂ – FOTO+VIDEO

O femeie de 72 de ani a devenit, pentru prima dată, MAMĂ – FOTO+VIDEO

Publicat: 12.05.2016
Daljinder Kaur, în vârstă de 72 de ani, a dat naştere unui băieţel sănătos pe care l-a numit Arman Singh.

Femeia a născut copilul pe 19 aprilie al acestui an, la 46 de ani de la căsătorie şi după aproximativ 20 de ani de menopauză.

Disperată să aibă un copil, Kaur şi-a îndeplinit dorinţa datorită metodei de fertilizarea în vitro. Tehnica FIV presupune fertilizarea ovulului în afara uterului, într-un tub de testare.

Soţul femeii, Mohinder Singh Gill (79 de ani), a călătorit cu Kaur încă din 2013 din Amritsar în trei oraşe din India (Punjab, Hisar, Haryana) pentru a asigura succesul tratamentului.

După două încercări nereuşite de FIV, Kaur a rămas însărcinată în iulie anul trecut.

„Femeia a venit la mine, singură, pentru prima dată în 2013, după ce a citit despre noi într-un studiu”, a declarat medicul Anurag Bishnoi, embriolog şi proprietarul Centrului Naţional de Fertilitate şi Testare Tube Baby din Hisar (India).

Sursa foto: Youtube

Acesta este al doilea caz similar la acest centru. Primul caz a avut loc în 2006 când o femeie de 70 de ani, pe nume de Rajo Devi, a dat naştere la o fetiţă. În 2008, o femeie în vârstă de 66 de ani a dat naştere la tripleţi – doi băieţi şi o fată – la acelaşi centru.

„Acesta este al doilea nostru record în ce priveşte FIV la femeile în vârstă care a fost destul de reuşit. Dar nu toate femeile sunt apte să conceapă. În cazul lui Kaur Daljinder a fost nevoie de intervenţia unui cardiolog, dar şi a altor specialişti în realizare analizelor pentru a ajunge la condiţia fizică necesară unei sarcini”, a declarat doctorul Bishnoi.

Din fericire pentru ea, rapoartele medicale Kaur au fost normale, iar femeia a fost aptă de a rămâne însărcinată.

„Am început să lucrăm în 2013, dar prima încercare a eşuat, ceea ce este normal. După şase luni, a avut loc o altă încercare care, de asemenea, nu a reuşit. În cele din urmă, cea de-a treia încercare a fost cu succes „, a declarat Anurag Bishnoi.

În ceea ce priveşte cauza infertilităţii femeii, medicii spun că a fost cel mai probabil o cauză a blocării tubare.

„Trompele uterine au fost blocate şi nu s-a făcut nici o încercare de a detecta cauza atunci când femeia mai avea menstruaţie. Procedura ar fi fost mai simplă dacă atunci s-ar fi făcut anumite eforturi „, a spus medicul.

Soţul acuză lipsă de conştientizare care nu i-a lăsat să meargă la un consult medical.

„A fost , fără îndoială, jenant să nu putem face un copil, dar am fost ocupaţi toată viaţa noastră cu litigii şi abia am avut timp să ne gândim la asta. Dar după ce am ajuns să avem un pic mai mult timp, ceea ce s-a întâmplat în urmă cu câţiva ani, ne-am decis să încercăm să facem un copil. Articolul de ziar a fost văzut la un moment oportun, aş spune”, a povestit soţul femeii, Mohinder Singh Gill, un fermier şi acum un tată mândru.

Părinţii au decis să-l numească pe băieţel Arman Singh.

Sursa: Hindustan Times

Vă recomandăm şi aceste articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase