Home » D:News » Un aligator ”imposibil de mare” a apărut pe un teren de golf, stârnind controverse puternice – FOTO+VIDEO

Un aligator ”imposibil de mare” a apărut pe un teren de golf, stârnind controverse puternice – FOTO+VIDEO

Un aligator ”imposibil de mare” a apărut pe un teren de golf, stârnind controverse puternice – FOTO+VIDEO
Publicat: 03.06.2016
Internetul a devenit spaţiul unde s-au stocat rapid nenumărate replici şi comentarii despre un aligator gigant care se plimba pe un teren de golf în Florida.

Aligatorul a fost numit „imposibil de mare”. Dar oare este într-adevăr atât de extraordinar?

Ken Rice, directorul departamentului de Cercetări Acvatice al Centrului Geologic din Statele Unite ale Americii, spune că e greu de estimat din filmuleţ ce lungime are aligatorul. Ken Rice consideră că aligatorul are între 3 şi 4 metri .

„Este, evident, un mascul adult. Sunt sigur că nu este mai lung de 4,5 metri, pentru că ar fi un record mondial”, a declarat Ken Rice pentru Tech Insider.

via GIPHY

Actualul record pentru cel mai lung de aligator american este de 4,3 metri lungime.

Potrivit lui Rice, în Florida, aligatorii apar în mod frecvent pe terenurile de golf din cauza iazurilor şi lacurilor din apropiere. „Acest lucru se agravează sezonier. În acest timp, bărbaţii adulţi se vor plimba câutând colegi”, a spus el.

Comisia de Conservare Piscicolă şi a Lumii Sălbatice din Florida consideră că există aproximativ un milion de aligatori în statul lor. Aligatorii americani au fost vânaţi până când au ajuns în pericol. Eforturile de conservare au început prin anii 1960, când le-au permis aligatorilor să se dezvolte.

„Este un animal de pradă de top în mediul nostru local. Pur şi simplu trebuie să învăţăm să trăim cu ei, dar oamenii din Florida sunt destul de obişnuiţi cu asta”, a spus Rice.

În general, aligatorii încearcă sa evite oamenii, dar ei pierd această timiditate atunci când oamenii încep să-i hrănească. Unii aligatori americani au omorât oameni, dar aceste cazuri s-au întâmplat foarte rar.

Sursa: Science Alert

Vă recomandăm şi aceste articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase