Home » D:News » Numărul celor care întreţin relaţii sexuale gay s-a dublat. Ce s-a întâmplat în SUA în ultimii 26 de ani

Numărul celor care întreţin relaţii sexuale gay s-a dublat. Ce s-a întâmplat în SUA în ultimii 26 de ani

Publicat: 06.06.2016
Motivul îl reprezintă faptul că americanii îşi manifestă din ce în ce mai mult interesul pentru respectarea egalităţii între oameni.
La numai un an după legalizarea căsătoriilor gay în SUA, un nou studiu reflectă schimbarea rapidă a atitudinii pe care o au americanii faţă de sexualitate. Conform cercetării, procentul adulţilor homosexuali s-a dublat din anii 1990, probabil pentru că populaţia americană refuză să se supună presiunilor sociale. De asemenea, studiul a relevat faptul că numărul celor care acceptă relaţiile dintre persoane de acelaşi sex a crescut de patru ori, ceea ce sugerează că schimbările survenite în mentalul colectiv în ultimele decenii merg dincolo de toleranţă.
 
Cercetătorii de la San Diego State University, Florida Atlantic University şi Widener University Pennsylvania au analizat date provenite din realizarea celui mai amplu sondaj referitor la atitudinea americanilor despre comportamentul homosexual. ,,General Social Survey” s-a desfăşurat în perioada 1973 – 1989 şi a constat în intervievarea a nu mai puţin de 30.000 de adulţi.
 
Oamenii de ştiinţă au descoperit că între 1990 şi 2014, procentul bărbaţilor care au raportat că au avut relaţii sexuale cu cel puţin o persoană de acelaşi sex a crescut de la 4,5% la 8,2%. În acelaşi interval de timp, numărul femeilor care au spus că au avut relaţii sexuale cu cel puţin o persoană de acelaşi sex a crescut de la 3,6% la 8,7%. În 2014, dintre cei 33.728 de participanţi, 7,7% au declarat că au avut relaţii sexuale atât cu femei cât şi cu bărbaţi, de două ori mai mult decât cei care au spus acelaşi lucru în anul 1990. 
 
Studiul efectuat de specialiştii americani a arătat că nu numai procentul celor care au avut relaţii homosexuale a crescut, ci şi cel al persoanelor tolerante sau care susţin relaţiile gay. Astfel, între anii 1973 şi 1990, procentul adulţilor care credeau că ,,relaţia între doi adulţi de acelaşi sex nu este deloc un lucru rău” a crescut de la 11% la 13%.
 
De atunci, numărul celor care acceptă relaţiile homosexuale a crescut la 49% în cazul adulţilor şi 63% în cazul adolescenţilor, în anul 2014. Cercetătorii americani spun că numărul adolescenţilor toleranţi cu relaţiile dintre persoane de acelaşi sex este de patru ori mai mare faţă de anul 1990. 
 
Jean Twenge, profesor de psihologie în cadrul San Diego State University, susţine că această attitudine a americanilor demonstrează interesul lor mai scăzut pentru normele sociale, respectiv prioritatea de a-şi îndeplini propriile dorinţe. ,,Această tendinţă este încă o dovadă a faptului că americanii devin tot mai individualişti şi mai atenţi la propria persoană, dar şi la egalitatea cu semenii lor. Pentru că acum nu mai sunt limitaţi de reguli comune în trecut, ei pot avea orice experienţă sexuală doresc”, a spus Twenge. 
 
Oamenii de ştiinţă susţin că analizarea comportamentului persoanelor de acelaşi sex este importantă pentru determinarea impactului pe care îl poate avea discriminarea, dar şi pentru estimarea evoluţiei stării de sănătate a populaţiei. 
 
Sursa: Mail Online
 
Vă mai recomandăm şi: Homosexualitatea se transmite genetic?
 
 
                                             Un cardinal decretează: homosexualii nu au ce căuta în Rai
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase