Home » D:News » De ce unele mame postează non-stop pe Facebook

De ce unele mame postează non-stop pe Facebook

De ce unele mame postează non-stop pe Facebook
Publicat: 14.07.2016
Postarea frecventă a unor imagini cu familia poate amplifica starea de anxietate faţă de rolul lor de mame

Numeroase mame încearcă, prin intermediul Facebook-ului să valideze rolul lor de mame, postând numeroase poze cu familia şi copiii. Adesea ele pun ca fotografie de profil poze cu copilul, nerealizând implicaţiile pe care aceste acţiuni le pot avea, susţine Sarah Schoppe-Sullivan.

Studiul arată că presiunea exercitată de societate asupra lor pentru a fi mame perfecte le determină să privească maternitatea ca pe o parte deosebit de importantă şi, în acest context. să posteze mult mai des informaţii şi fotografii cu familia şi copiii, scrie Mashable.

De asemenea, cercetarea scoate în evidenţă un lucru extrem de interesant: postarea frecventă a unor imagini cu familia poate amplifica starea de anxietate faţă de rolul lor de mame.

„Numeroase mame ar putea fi presate să arate această imagine pozitivă a maternităţii, iar dacă acest lucru nu le face să se simtă bine, poate fi în detrimentul lor”, a spus Sarah Schoppe.

Datele colectate de la cei 127 de participanţi arată că mamele încearcă să-şi confirme rolul inclusiv prin comentarii şi like-uri pozitive lăsate prietenelor lor.

Dintre toate trăsăturile de personalitate luate în calcul, doar nevroza a fost asociată cu răspunsurile emoţionale ale femeilor la postările de pe Facebook.

„Facebook-ul este o modalitate nouă de a-ţi arăta identitatea, familia şi ce e important pentru tine”, mai spune Schoppe.

Sursa: gandul.info

Vă mai recomandăm şi: Facebook închide încă o aplicaţie

                                             Facebook face noi schimbări în News Feed-ul utilizatorilor

                                             Facebook lansează un nou buton Like

 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase