Home » D:News » Mega autobuzul revoluţionar al chinezilor care permite automobilelor să circule dedesubtul lui a devenit realitate. Primele imagini video cu el

Mega autobuzul revoluţionar al chinezilor care permite automobilelor să circule dedesubtul lui a devenit realitate. Primele imagini video cu el

Publicat: 04.08.2016
Varianta finală a vehicului urmează să fie pusă în circulaţie la sfârşitul acestui an.

În urmă cu aproape două luni, în cadrul celei de-a 19-a ediţii a Beijing International High-Tech Expo era prezentată replica în miniatură a unui autobuz ce poate circula deasupra şoselelor, permiţând autoturismelor să se deplaseze sub el. Recent, s-a anunţat că vehiculul a fost testat pentru prima dată.

Autobuzul are o lungime de 22 de metri, o lăţime de 7,8 metri şi o înălţime de 4,8 metri. Vehiculul are o capacitate de transport de 300 de persoane. 

Foto:boredpanda.com

TEB-1 (Transit Elevated Bus – 1) a fost testat săptămâna aceasta în oraşul Qinhuangdao, din nordul provinciei chineze Hebei. În timpul probei au fost evaluate, în principal, sistemul de frânare şi nivelul de consum de combustibil al autobuzului. 

Inginerii chinezi susţin că ideea vehiculului a atras deja atenţia gurvernelor Braziliei, Franţei, Indiei şi Indoneziei. 

Sursa:dailymail.co.uk

Pentru a putea circula, vehiculul trebuie fixat pe şine, într-un mod asemănător tramvaielor sau trenurilor. Dacă luăm în calcul acest lucru, putem spune că mijlocul de transport este, de fapt, o combinaţie într-un autobuz şi un tramvai/tren. 

Specialiştii chinezi speră că utilizarea autobuzului va îmbunătăţi calitatea traficului din oraşe. Mai mult decât atât, operarea vehicului va fi mult mai ieftină, în comparaţie cu alte mijloace de transport, cum sunt autobuzele, tramvaiele sau metroul. 

Foto:boredpanda.com

,,Varianta finală a autobuzului va avea o capacitate de 1200 de pasageri şi va avea aceleaşi funcţii precum un metrou, însă costurile sale de construcţie vor fi cu o cincime mai mici. Fabricarea sa poate fi realizată în numai un an”, a declarat pentru CCTV News inginerul Bai Zhiming, liderul echipei care a proiectat TEB-1. 

Modelul final al autobuzului urmează să fie testat în oraşul Qinhuangdao, în cea de-a doua jumătate a acestui an. Inginerii speră astfel că vor putea pune vehiculul în circulaţie până la sfârşitul lui 2016. 

Foto:boredpanda.com

Sursa: Mail Online

Vă mai recomandăm şi: Mega autobuzul chinezesc care permite automobilelor să circule dedesubtul lui – VIDEO

                                          Test drive cu autobuzul care merge cu balegă de vacă. Este atât de rapid încât a bătut recordul de viteză în Marea Britanie – VIDEO

                                             Un autobuz modificat “rulează” cu 600 km/h (VIDEO)

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase