Home » Știință » Mega autobuzul chinezesc care permite automobilelor să circule dedesubtul lui – VIDEO

Mega autobuzul chinezesc care permite automobilelor să circule dedesubtul lui – VIDEO

Mega autobuzul chinezesc care permite automobilelor să circule dedesubtul lui – VIDEO
Publicat: 25.05.2016
Un astfel de vehicul se construieşte deja în oraşul Changzhou.
Se estimează că, în fiecare an, în China apar aproximativ 20 de milioane de noi şoferi. Specialiştii spun că, odată cu trecerea timpului, oraşele se sufocă din cauza traficului aglomerat şi a poluării care atinge cote alarmante. Prin urmare, ce iniţiativă ar trebui adoptată pentru a putea rezolva ambele probleme? 
 
Participanţii la ediţia a 19-a a Beijing International High-Tech Expo, desfăşurată în perioada 19-22 mai 2016, au putut admira replica în miniatură a unui autobuz ce poate circula deasupra şoselelor, permiţând autoturismelor cu o înălţime maximă de 2,1 metri să se deplaseze sub el. 
 
Autobuzul va circula pe două benzi de circulaţie în acelaşi timp şi va avea o capacitate de până la 1.400 de pasageri. Vehiculul va călători deasupra nivelului străzii, pe o pistă specială, cu o viteză maximă de 65 km/h.

Sursa:youtube.com/New China TV
 
Vehiculul va fi alimentat cu energie electrică şi urmează să ia locul a 40 de autobuze, ceea ce ar putea reduce consumul anual de combustibil cu 800 de tone şi emisiile de carbon cu aproape 2.500 de tone. Se estimează că autobuzul va costa mai puţin decât o garnitură de metrou şi, mai mult decât atât, el nu necesită realizarea unei infrastructuri corespunzătoare mijloacelor de transport pe cale ferată subterană. 
 
Ideea unui astfel de autobuz nu este nouă. Arhitecţii Craig Hodgetts şi Lester Walker au venit cu un concept similar în anul 1969. Vehiculul a fost denumit atunci ,,Bos-Wash Landliner”, deoarece urma să circule între Washington, D.C. şi Boston. 
 
În momentul de faţă, compania chineză Transit Explore Bus construieşte un model la scară reală al unui autobuz electric, care urmează să fie pus în funcţiune în oraşul Changzhou, în luna iulie. Specialiştii spun că, dacă testele vor fi realizate cu succes, primul rezultat vizibil de care se vor bucura locuitorii oraşelor va fi traficul mult mai degajat. 
 
Sursa: citylab.com
 
 
 
                                                 Primul avion propulsat cu ajutorul unor reactoare nucleare portabile – FOTO

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase