Home » D:News » Sute de reni sălbatici, ucişi de fulger. ,,Au fost descoperiţi morţi laolaltă. Nu am mai întâlnit aşa ceva”

Sute de reni sălbatici, ucişi de fulger. ,,Au fost descoperiţi morţi laolaltă. Nu am mai întâlnit aşa ceva”

Publicat: 30.08.2016
Sute de reni sălbatici, ucişi de fulger. ,,Au fost descoperiţi morţi laolaltă. Nu am mai întâlnit aşa ceva”
Specialiştii norvegieni susţin că nu au mai văzut un dezastru de o asemenea amploare până acum.

Vineri, 26 august, un îngijitor a descoperit 322 de reni morţi în zona platoului montan Hardangervidda din sudul Norvegiei. Specialiştii Inspectoratului pentru Natură al Norvegiei cred că animalele au murit după ce au fost lovite de fulgerele provocate în timpul furtunii din acea zi. 

,,Au fost descoperite moarte laoaltă, ceea ce înseamnă că se aflau atunci foarte aproape unele faţă de celelalte. De obicei, renii trăiesc laolaltă”, a declarat directorul Inspectoratului pentru Natură al Norvegiei, Knut Nylend, pentru postul norvegian de radio şi televiziune NRK. 

Duminică, 28 august, reprezentanţii Inspectoratului s-au deplasat la faţa locului pentru a evalua pagubele şi a preleva probe. 

,,Nu îmi amintesc să fi auzit de fulgere care să fi omorât atâtea animale la o scară atât de mare. Sunt foarte multe animale, mai ales în acest loc”, a adăugat Knut Nylend. 

Se estimează că, în momentul de faţă, peste 10.000 de reni migrează în zona Hardangervidda, fiind răspândiţi pe o suprafaţă de aproximativ 8.000 de kilometri pătraţi. În această regiune există cea mai numeroasă populaţie de reni din întreaga Norvegie. 

Sursa: norwaytoday.info

Vă mai recomandăm şi: Imagini spectaculoase cu 3.000 de reni traversând un golf din Marea Norvegiei (VIDEO)

                                             Ele sunt acvilele care ucid reni

                                             De ce au renii din Finlanda coarne luminiscente?

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase