Home » D:News » Unul dintre sateliţii Agenţiei Spaţiale Europene a fost lovit de un fragment de gunoi spaţial. Care a fost urmarea accidentului – VIDEO

Unul dintre sateliţii Agenţiei Spaţiale Europene a fost lovit de un fragment de gunoi spaţial. Care a fost urmarea accidentului – VIDEO

Unul dintre sateliţii Agenţiei Spaţiale Europene a fost lovit de un fragment de gunoi spaţial. Care a fost urmarea accidentului – VIDEO
Publicat: 02.09.2016
Zona de impact are un diametru de aproximativ 40 de centimetri.

Inginerii Agenţiei Spaţiale Europene (ESA) au raportat că, în data de 23 august, unul dintre panourile solare ale satelitului Copernicus Sentinel-1A a fost lovit de un obiect de dimensiuni reduse care a produs schimbări minimale în modul în care orbitează şi este orientat dispozitivul. Oamenii de ştiinţă au creat o simulare virtuală a acestui impact şi au publicat-o într-un videoclip pe care îl puteţi urmări mai jos. 

,,După ce a demarat o serie de investigaţii preliminare, echipa operaţională a Centrului de Control ESA din Darmstadt, Germania, a suspectat un posibil impact al unui fragment de gunoi spaţial sau micrometeorit cu panoul solar”, susţin reprezentanţii Agenţiei Spaţiale Europene. 

Pentru a putea estima pagubele produse, inginerii ESA au activat camerele aflate la bordul satelitului pentru a putea capta imagini cu panoul solar. În acest fel, specialiştii au putut obţine o fotografie care înfăţişează în mod clar impactul produs asupra dispozitivului. 

Sursa:space.com

,,Analizele vor continua, pentru a putea obţine indicii dacă obiectul a fost creat în mod natural sau artificial. Imaginile zonei afectate prezintă o zonă cu un diametru de aproximativ 40 de centimetri creat în structura panoului solar, confirmând un impact produs din spate, aşa cum sugerează datele referitoare la poziţionarea satelitului”, a adăugat Holger Krag, director al Centrului de Control ESA din Darmstadt. 

Specialiştii spun că evenimentul în care a fost implicat satelitul Copernicus Sentinel-1A nu a pus în pericol activitatea dispozitivului, acesta urmând să îşi desfăşoare activitatea în mod obişnuit. Prin urmare, vehiculul va fi folosit în continuare pentru a monitoriza diferite procese şi activităţi care au loc la nivelul Terrei. 

Sursa: space.com

Vă mai recomandăm şi: Un roi de mini-sateliţi artificialii va supraveghea Terra

                                            Sateliţii Chinei ameninţă supremaţia lui Google Earth

                                            Agenţia Spaţială Europeană a lansat un satelit pentru studiul climei

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase