Home » D:News » Un copil oferă primarului un teren pentru un scop foarte util

Un copil oferă primarului un teren pentru un scop foarte util

Un copil oferă primarului un teren pentru un scop foarte util
Publicat: 14.09.2016
Un copil de 11 ani din localitatea argeşeană Bradu îi propune primarului Florin Frătică construirea unui loc de joacă pe un teren al familiei sale, pentru a-şi feri prietenii de accidente, în condiţiile în care micuţii nu au un parc, iar pe strada lor maşinile circulă cu viteză mare.

Soţii Şerbănescu din localitatea argeşeană Bradu deţin un teren în apropierea locuinţei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Pentru că terenul nu este folosit, copilul celor doi, în vârstă de 11 ani, s-a gândit să îi dea o întrebuinţare. Astfel, i-a făcut o propunere inedită edilului Florin Frătică, postându-i un mesaj pe pagina de socializare prin care îi spune că donează terenul pentru construirea unui loc de joacă.

Băiatul susţine că părinţii altor copii îi vor veni în sprijin, pentru ca astfel micuţii din zonă să nu mai fie expuşi accidentelor rutiere şi să se poată juca în siguranţă, în zonă lipsind un loc special amenajat pentru ei.

„Mă numesc Alexandru Şerbănescu, am 11 ani şi locuiesc pe Strada Cornului. Eu şi tatăl meu ne-am gândit la ceva. Cum pe strada noastră s-au tot mutat familii cu mulţi copii (26), aţi putea construi un loc de joacă şi ştiu locul perfect: în faţa casei mele (33A) este un teren în formă de triunghi, nefolosit. Eu aş putea dona un loc de joacă din lemn (căsuţă şi leagăne ). Tatăl meu ar sponsoriza cu benzina pentu tuns iarba. Alin, noul vecin, are un copil mic şi sigur va supraveghea video locul de joacă propus”, scrie Alexandru pe pagina edilului localităţii Bradu, Florin Frătică.

Alexandru îşi ia angajamentul ca, împreună cu ceilalţi copiim să păstreze curat locul de joacă.

„Noi, copiii mai mari: eu, Andrei, Alexia, Cosmin şi Ionuţ, etc., putem întreţine şi curăţa locul nostru de joacă. Odată amenajat locul de joacă, toţi ar fi în siguranţă. pe strada noastră se circulă cu 120 kilometri la oră)”, mai scrie copilul.

Alexandru a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, că terenul aparţine părinţilor săi şi îi propusese tatălui să fie folosit ca loc de joacă.

„A fost de acord. Eu i-am scris domnului primar şi i-am explicat că vrem să donăm un teren şi să facem tot ce se poate pentru ca toţi copiii din zonă să se joace în siguranţă. Se vor implica şi ei, că doar e pentru noi. Aştept cu nerăbdare să vedem ce soluţie se va găsi. Oricum, trebuie făcut ceva. Mulţi şoferi circulă cu viteză mare pe străduţa pe care locuim. Chiar zilele trecute un domn s-a oprit cu maşina în roaba unui alt vecin care muncea. Dacă eram noi? Vrem să prevenim astfel de evenimente. Sperăm să fim ajutaţi”, a spus Alexandru.

După ce a primit solicitarea, Frătică nu a întârziat cu răspunsul: „Dragă Alex, îmi place atitudinea ta civică, tot ce spui are o logică destul de matură pentru vârsta ta. Sper ca la anul care să fii ales primarul copiilor. În ceea ce priveşte parcul de joacă, ştiu că e necesar, dar după cum ştii, localitatea Bradu nu dispune de teren în domeniul public. Voi trimite pe cineva acolo în zilele următoare, dacă nu pot veni eu personal să analizăm situaţia direct pe teren. Oricum, avem în vedere amenajarea unui spaţiu recreativ în zona lacului Miltăreşti”, a scris, în raspunsul postat pe Facebook, Florin Frătică.

Sursa: MEDIAFAX

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase