Meniul celui mai vechi restaurant din lume

09 10. 2016, 12:30

Iniţial dorit un han, localul a fost deschis în 1725 de către cheful francez Jean Botin şi soţia sa. S-a numit Casa Botin, iar după moartea maestrului bucătar, când nepotul său a preluat afacerea, a primit numele de Sobrino de Botin (Nepotul lui Botin). Astăzi, restaurantul este deţinut de familia Gonzales, scrie Gustarte.ro.

Parfumul şi atmosfera tavernei tradiţionale spaniole dăinuie şi acum pe toate cele patru etaje, în cele cinci saloane şi în cramă.

Turişti din întreaga lume vin la Sobrino de Botin, în inima Madridului, pentru savuroasa bucătărie castiliană, celebră pentru fripturile suculente gătite într-un cuptor de fontă şi lemn, la fel de vechi ca localul.

Trei feluri de mâncare sunt emblema restaurantului:

Cochinillo – purceluş de lapte din Segovia, cu ierburi aromate şi usturoi, alături de cartofi la cuptor;

Cordero asado – friptură de miel crescut în Sepulveda;

Botin de almejas – scoici cu sos de ceapă, ardei iute, usturoi, vin alb sec, piure de rosii şi foi de dafin.

Citeşte continuarea în Gustarte.ro!